Böyle Imamlar Istiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Son cümlene katılmıyorum. Türkler asla Araplar gibi birbirini kırmadılar. Şurda son 20 yılda bile nerdeyse tüm Türk tarihinde birbiriyle savaşından fazla sayıda Araplar birbirlerine girmişler mezhep savaşı olsun çıkar savaşı olsun fitne olsun. Sen hiç bir Azeri, Uygur, Türkmen, Kıbrıs, Balkan Türk'ünün Türkiye Türküyle o veya bu sebeple birbirine düştüğünü gördün mü?

Hic actigim konuda, var olan kompozisyondan bu kadar cikilmamisti. Helal olsun @H. Hüseyin konuyu nerelere bagladin.
Konuyu bağlamak değil hocam. Ben sadece bir ırkın bu kadar kolay hain ilan edilmesine karşıyım. Ve sadece o kısma yanıt verdim. Bizim tarihimiz ahım şahım değil. Sağcı-solcu çatışmaları, ülkücü-komünist çatışmaları, Gezi parkı olayları, 15 Temmuz olayı.. İçimizden hainler çıktığında "İçimizdeki hain" diyor geçiyoruz. Koca Türk Irkı'nı lanetleyeni gördünüz mü hiç? Peki başka ırklara karşı neden böyleyiz? Ben buraya karşı çıkıyorum sadece. Konunu dağıttığım için de tekrar özür dilerim.

Benim yazdıklarım ile "Keşke Cumhuriyet kurulmasa idi", "Keşke Lozan olmasa idi" ve "Türk ırkını aşağılama" nın alakası ne? Çarpıtmadan okuyun hocam. Ki zaten "Türk ırkını aşağıladığımı"iddia edip Osmanlı'yı aşağılıyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...

Dinci ile dindar aynı şey değildir. Bakın mesela eğitim sisteminde evrimci vardır dinci vardır. Ama dindar diye bir kesim yoktur.

Mesela iş hayatında esnaflar arasında temiz iş yapan var. Üçkağıtçı var bir de dinci var. Siz zaten bunları aynı alarak en büyük hatayı yapıyorsunuz.

Dindar, dini Allah’a has kılarak; aracı tanrılar edinmeksizin iman eden iken, dinci; dini Allah’ın elinden alarak kişilere entegre eden zahmet abidesidir…

Dindar, toplumsal değerleri kucaklayarak; bireyselliği geri plana iter. Dinin en büyük düşmanı olan “sürü psikozunu” reddederek, aydınlanmacılığı öne alır. Dinci ise, “sen garışma hocalar bilir” edebiyatı eşliğinde; küfür ve riya pazarlamacılığı yapar…

Dindar, “emperyalizm Çanakkale’ye dayandığında, başı kınalı olarak cepheye koşandır”, Dinci ise “İngiliz mandasında selamet arayandır.”

İngiliz mandası isteyen Selamet-i Osmaniye de dinciydi.

Osmanlı Türk ırkı ne alaka? Osmanlı çok uluslu bir devletti. Bizimkiler neden Filistin'e gitmedi diyorsun biz zorunlu muyuz "bize hep yardım eden" Arap kardeşlerimize yardım etmeye?

Ek olarak dediğim gibi nasıl yardım edecektik?

Yüzbinlerce insan öldü hocam içimizde. Sağ-Sol, Ülkücü-Komünist diye. Osmanlı'da da birsürü olay var. Ancak dediğiniz gibi, dışa karşı birlik olmasını hep bildik çok şükür. İçte ne kadar çatışsak da dışa karşı sıkıyız. Anlatmak istediğim ise o değil zaten. Demek istediğim şey, içinden birkaç hain çıktı diye koca bir ırkı hain ilan edemeyiz.

Kardeşim Arap derim Kürt derim Ermeni derim susarım. Her ırkı lanetlemiyorum bu nasıl bir kafa?

Hocam bilirsiniz Arabistan'da ne kadar topragımız olduğunu neden bu Araplar isyan etti?

Hoca haklı, haklı ama ben diğer bir çok aktif olan dolandırıcı, sahtekar, yobaz hocaların yüzende sana da ısınamadım, affet hocam

Neyse, farklı bir noktaya atayım ben okumu.
Tam böyle adımımı atıyorum sonra birileri dürdtüyor... Ve ben yine geri adım atıp "kötünün iyisiyle" yetinmeye çalışıyorum. Ve tabi esasen cennet olan vatanımda bencil tohumları halen filizlendiği müddetçe asla huzur bulamayacağımı anlıyorum.

Bana, geçen siyasetten ban atan Mod kardeşim, ben artık siyaset yapmıyorum, fark ettin mi? (Hoş, normalde zaten yapmazdım ya işte, ayda yılda ben de yapayım dedim ve bir çuval inciri üzüm şarabına çevirdim.) Nasıl, akıllanmışım değil mi

Turk irkından çıkan hain it herifler hem bu dünyada çeker hem de öte tarafta. Irkını aşağılarsan sen de alçaklaşırsın. Türkiye'ye müdahale etmesi gerekir ABD nin diyenlerden farkın kalmaz. Sağ sol her yerde oldu.

Hocam zamanında böyle neden biz Filistinlilere yardım etmedik diyip ordumuzun halini bilmeyenlere uyuz oluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…