Böyle Imamlar Istiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bugün Cuma'dayken kafam attı zaten...
Hocam her gün bu ayin gibi zikirleri görünce gülmektwn çatlıyorum. İslam'ı kendine uyarlayan sözde hocalar mı dersin din tüccarlıgı yapıp milletin a*ına koyacağız diyen mi dersin. Tamam hutbelerde milliyetçi duyguların coşturulması gerek de bir de beni bu ümmetçiliğe teşvik sinirlendiriyor. Türküz biz kardeşim Türkün Türkten başka dosu yoktur. Halen Arap kardeşlerimiz o kardeşlerimiz bu kardeşlerimiz. Bunlar zamanında ihanet etmedi mi bize 1. Dünya Savaşı vs. Kafam almıyor cidden ya harbi gerizekalıyım ya da birileri aklımızla dalga geçiyor hocam. Geçen gün kuzenimle konuşuyoruz nerede adalet dedim diyor ki sen CHPli misin. Ne alaka yani. Çocuk diyor bana arabada büyüyeceğim o CHP, HDP var ya hepsini bombalayacam diyor. Tanrı Türkü korusun ne diyeyim.

Derdiniz ne dinle anlamıyorum. Boş konuşuyorsunuz. Bende dinime bağlıyım dinci olunca ne oluyor anlamadım. Saçmalamayın. Cuma Hutbesi'nde siyasi bir unsur göremedim ben. Birilerinin dinini yaşaması neden zorunuza gidiyor?
Dinci olursan millete din satarsın arka tarafta da milletin *** koyacağız dersin. Ben şahsen 5 vakit kılarım ben dindarım. Allah dincilerin belasını versin cehenneme kadar yolları var.

Türk'ün Türk'den baska dostu yoktur söyleminiz haric, söylediklerinizin her kelimesine katiliyorum.
Durun etiketliyeyim de tam olsun @145773 :)
Hocam Atatürk milliyetçiliğine göre kendini Türk hisseden herkes Türktür. Önemli olan kalbinde o vatanın olmasıdır Türklük kimliğe bakmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dindar insan dinini yaşayamadığı için hiçbir zaman isyan etmez. Dinci ise eder hemde hiç alakası yokken eder. Dindar insan olan bitenden rahatsız olup kimi zaman ses çıkarmaz gönüller kırılmasın der, dinci olan biteni görmez inkar eder. Dindar insan mütevazi olur ben dindarım derken bile yüzü kızarır, dinci vesveselere kendini kaptırır dinci olduğunu böbürlenerek söyler. Böbürlenecek kadar dinci olmadığıma, ailem beni öyle yetiştirmediği içinde Allaha şükrediyorum.

@145773

Asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen bizden değildir." (Ebû Dâvud, Edeb 112)
Dedim ki kendini Türk hisseden bizdendir. Ben Arapları düşman görüyorum hain görüyorum ve bunun milliyetçilikle ilgisi yoktur. Alakasız parçalar atarak "dinciliğinizi" kanıtlamaya çalışmayın. Dinci olunmaz dindar olunur bir.
@CJack60 hocamın da dediği gibi buraya gelip ben de dinciyim dersen bu senin cidden dinci olduğunu gösterir. Sen dindar değil dincisin. Aynen aslında doğru söylüyorsun ben de iki saattir dil döküyorum. Evet, sen dincisin. Aynen dediğin gibi. Çok güzel uydu :)

Secdeye alnın Allah için değecek millet seni dindar görüp senden ev alsın diye değil.
(Adını vermek istemediğim bir inşaat firması)

Hocam her gün bu ayin gibi zikirleri görünce gülmektwn çatlıyorum. İslam'ı kendine uyarlayan sözde hocalar mı dersin din tüccarlıgı yapıp milletin a*ına koyacağız diyen mi dersin. Tamam hutbelerde milliyetçi duyguların coşturulması gerek de bir de beni bu ümmetçiliğe teşvik sinirlendiriyor. Türküz biz kardeşim Türkün Türkten başka dosu yoktur. Halen Arap kardeşlerimiz o kardeşlerimiz bu kardeşlerimiz. Bunlar zamanında ihanet etmedi mi bize 1. Dünya Savaşı vs. Kafam almıyor cidden ya harbi gerizekalıyım ya da birileri aklımızla dalga geçiyor hocam. Geçen gün kuzenimle konuşuyoruz nerede adalet dedim diyor ki sen CHPli misin. Ne alaka yani. Çocuk diyor bana arabada büyüyeceğim o CHP, HDP var ya hepsini bombalayacam diyor. Tanrı Türkü korusun ne diyeyim.
Biz de benzer hatalar yapmadık mı? 1. Dünya Savaşından sonra bugünkü haritalarla Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de kalan Türk'leri kaderlerine terk etmedik mi? Ege'deki adaları Yunanlara hediye ederek, Kıbrıs'ı İngilizlere hediye ederek oradaki Türk'leri kendi kaderlerine terk etmedik mi? Kırım'da, Yakutistanda, Sincan'da katledilen onbinlerce Türk'e karşı sessiz kalmadık mı? Biz de Türk olarak kendimize ihanet etmedik mi? O zaman Türk'ün Türk dostu yoktur dememiz gerekmez mi?
Kafanızı böyle boş şeylerle yıkamayın. Yok isyan etmişmişte. Gidin bir araştırma yapın önce. Bir tarih okuyun. Sözcü'den, Cumhuriyet'ten okuduğunuz metinlerle yazmayın buraya.
Sen demiyor musun "Kendini Türk hisseden" diye. Hiç Türk bayrağı gören bir Filistinli gördün mü sen? O bayrağa da, Türklere de nasıl aşkla baktıklarını gördün mü hiç? Ama Filistinliler de Arap o zaman onlar da mı, hiç baş kaldırı yapmamış olanlar da mı hain, düşman? Birkaç olay yüzünden koca bir ırka suç atmak o küçümsediğiniz dincilerden, imamın bahsettiği cahil cemaatten daha cahil duruma düşürür sizi. Zira Cumhuriyet tarihine, 1938'den sonrasına bakarsan Arapların yaptığının milyon katını biz kendi ırkımıza yaptık...

Kusura bakmayın bir Müslüman her zaman susmaz. Dindarım diye susacak değilim. Alnım secdeye 5 vakit değiyor şükür. Kastettiğiniz iki terim de aynı şey.
İstediğim gibi peygamberimizin sözlerinden parçalar atarım.

TDK'dan sayfalar:
TÜRK DİL KURUMU

Dindar insan dini görüşlerini yaymak için istediğini yapar. Buna dinci denir. Sözlüğe bak.

@145773

Biz de benzer hatalar yapmadık mı? 1. Dünya Savaşından sonra bugünkü haritalarla Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de kalan Türk'leri kaderlerine terk etmedik mi? Ege'deki adaları Yunanlara hediye ederek, Kıbrıs'ı İngilizlere hediye ederek oradaki Türk'leri kendi kaderlerine terk etmedik mi? Kırım'da, Yakutistanda, Sincan'da katledilen onbinlerce Türk'e karşı sessiz kalmadık mı? Biz de Türk olarak kendimize ihanet etmedik mi? O zaman Türk'ün Türk dostu yoktur dememiz gerekmez mi?
Kafanızı böyle boş şeylerle yıkamayın. Yok isyan etmişmişte. Gidin bir araştırma yapın önce. Bir tarih okuyun. Sözcü'den, Cumhuriyet'ten okuduğunuz metinlerle yazmayın buraya.
Sen demiyor musun "Kendini Türk hisseden" diye. Hiç Türk bayrağı gören bir Filistinli gördün mü sen? O bayrağa da, Türklere de nasıl aşkla baktıklarını gördün mü hiç? Ama Filistinliler de Arap o zaman onlar da mı, hiç baş kaldırı yapmamış olanlar da mı hain, düşman? Birkaç olay yüzünden koca bir ırka suç atmak o küçümsediğiniz dincilerden, imamın bahsettiği cahil cemaatten daha cahil duruma düşürür sizi. Zira Cumhuriyet tarihine, 1938'den sonrasına bakarsan Arapların yaptığının milyon katını biz kendi ırkımıza yaptık...
Suriyeli gelip benim hastane sıramı çalamaz hocam. Biz daha o zamanlar kendi topraklarımızı zor kurtardık. 18 cepheden birinde kazanmışız. Onda da 250000 kayıp. Bu vatan bu hale zorla geldi. Siz daha biz niye ona buna yardım etmedik diyorsunuz. Sizin gibiler işte bugün Lozan keşke olmasaydı diyor. Enver diye bir adam Osmanlı paşası gidiyor 90.000 adam donarak ölüyor. Siz daha Türkü kötüleyin.

Benim amcam nasil bir insan biliyor musunuz? Kendisinden iğreniyorum. Ne dedi biliyor musunuz?

"Keşke Cumhuriyet kurulmasaydı halimize bak."

Ben bu laftan sonra diğer odaya gidip ağladım. 5 yaşındaki çocuk da 50 yaşındaki adam da cahil. Adam mühendis diyor ki 2023'te Lozan bitecek. Her gün vatanım için bu yaşımda yurt dışında olimpiyatlarda ülkemi temsil ediyorum. Ama düşünmeden edemiyorum bu insanlar iflah olmayacak mı diye.

Bizim Osmanlı'mız bozuk para gibi bu aziz milletin evlatlarını harcmasaydı emin olun Filistin'e değil o kadar askerle Kafkaslar bizdeydi.

Hic actigim konuda, var olan kompozisyondan bu kadar cikilmamisti. Helal olsun @H. Hüseyin konuyu nerelere bagladin. :)
Ya işte hocam klasiklerden ne bekliyorsun yine kulaklığı kırdım gitti gül gibi Kraken yeni almak zorundayım :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı