BOİNC Süper Bilgisayar

BrainHacker

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Königswinter
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Talebe
Boinc nedir?

Sizin cihazınız üzerinden bilim kuruluşlarına hesap yapmakta katkı sağlayan bir program. Size küçük görev paketleri veriliyor ve cihazınız bunları boştayken işliyor ve geri gönderiyor. Bu sayede gerçekten büyük ve çok güçlü bir bilgisayar ağı meydana geliyor.

Cihazınızın yardım etmesini istediğiniz projeleri seçebiliyorsunuz. Seti, TheSkynet ve daha birsürü proje var.

Cihazınızın ne zaman ve ne koşullar altında işlem yapıp yapmayacağını ayarlayabiliyorsunuz.

Ben evimdeki kullanmadığım ve güçlü olan bir tableti fişe takıp öylece bıraktım örneğin.

Buradan Boinc'i PC ve android için indirebilirsiniz. (Sanırım Windows phone için de var): BOINC

Buna benzer olan bir proje daha var folding@home isimli ancak o sadece PC için (android versyonuda var ama işlem yapmadığı halde yapıyormuş gibi gösteriyor) ve sadece 1 kuruluşa hizmet ediyor. Boinc'de ise yardım etmek istediğiniz projeleri seçip aynı anda işleme koyabiliyorsunuz.

Programın android versyonu hakkında yardıma ihtiyacınız olursa buradan sorabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Berkeley Üniversitesi'nin bir projesi sanırım. Gerçekten çok mantıklı ve güzel bir proje gibi duruyor. Ama güvenlik kısmını, başka neler yaptığını falan bilemedim, güvenemedim de. Araştırmak lazım.

Düzenleme: Programı inceledim ve kurdum. Gerçekten çok mantıklı bir sistem. Birçok büyük proje var. Güvenlik olarak da bir endişem kalmadı, zaten ilgili proje için işlem yapmadan önce, o üniversitenin veya araştırma merkezinin sitesine yönlendiriyor sizi. Ama şuna dikkat edilmesi gerekir, işlemcinin veya grafik işlemcisinin kullanılacak kısmı ayarlanmalı. Yoksa işlemciyi tam kapasitede saatlerce kullanabilir, bu da zarar verir. Bunun ayarları da yönlendirilen sitede yapıyor zaten. Güzel proje. :like:

Güzel bir projeye benziyor. Anladığım kadarıyla para da veriyor. ;)
Hayır para vermiyor. Kredi diye kastedilen puan sadece. O puanlarla bir şey yapılıyor mu bilmiyorum. Ki böyle bir iş para amaçlı yapılmaz. Kullanıcılara vereceği parayla kendi süper bilgisayarlarını alırdılar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı