Boks mu bjj mu?

V4siLy

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. 3 sene futbol ve 4 sene yüzme sporu yaptım ve yüzmeyi bu sene bıraktım. Hem spor olarak hem de kendimi bir nebzede olsa korumak istiyorum. Boks mu, Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) mı karar veremedim aslında. Temel sorum şu: Boksta beyin, uzun vadede hasar alacak; BJJ'de ise karnabahar kulak olma ihtimali var. Şimdi bunlardan birini hobi olarak yapacağım. Sizce hangisini yapmalıyım? Yaş 18, boy 1.66, kilo 62.

Merhaba. 3 sene futbol ve 4 sene yüzme sporu yaptım ve yüzmeyi bu sene bıraktım. Hem spor olarak hem de kendimi bir nebzede olsa korumak istiyorum. Boks mu, brazilian jiu-jitsu (bjj) mı karar veremedim aslında. Temel sorum şu: Boksta beyin, uzun vadede hasar alacak; Bjj'de ise karnabahar kulak olma ihtimali var. Şimdi bunlardan birini hobi olarak yapacağım. Sizce hangisini yapmalıyım? Yaş 18, boy 1.66, kilo 62.

Benim tercihim bokstan yana olurdu bjj daha çok güreşmek gibi geliyor bana senin tercihin hocam.

Yerde dövüşmek kendini koruma bazında çok mantıklı değil. Ben açıkçası tekmelerin daha önde olduğu bir dövüş dalı seçmeni öneririm. Sokakta tekme atmak ne kadar riskli olsa da bıçaklı bir saldırgana karşı topuklayacak şansın yoksa kullanması en güvenilir organın bacakların. Ölümcül bütün bölgeler kol mesafende olduğu için tekmelerinle belki sokakta hayatta kalabilirsin. Kendini bir nebze koruma işi bitti artık. Tabanca taşıman lazım. Ama ben senin yerinde olsam kick boksla başlardım, sonrasında güreşi düşünürdüm.

Gerçekten dövüşmeyi öğrenmek istiyorsan mecbur Boks, KickBoks, MMA gibi dövüş sanatlarıyla uğraşman gerekir. Yani hasar alırsın. Boks gibi sanatlar gerçek rakiple pratik yapıyor ve deneyimliyor. Bu yüzden gerçek bir dövüşte ne yapacağını biliyor. Ben yapacak olsaydım, tarzından ve hareketlerinden dolayı şahsen Wing Chun derdim ama genelde Wing Chun'da gölge yöntemi kullanılıyor. Yani gerçek rakiple pratik olmuyor. Ha, gerçek pratik yapılırsa, o da gerçekten gelişmeye çalışanlar için büyük fayda sağlar.

Yerde dövüşmek kendini koruma bazında çok mantıklı değil. Ben açıkçası tekmelerin daha önde olduğu bir dövüş dalı seçmeni öneririm. Sokakta tekme atmak ne kadar riskli olsa da bıçaklı bir saldırgana karşı topuklayacak şansın yoksa kullanması en güvenilir organın bacakların. Ölümcül bütün bölgeler kol mesafende olduğu için tekmelerinle belki sokakta hayatta kalabilirsin. Kendini bir nebze koruma işi bitti artık. Tabanca taşıman lazım. Ama ben senin yerinde olsam Kick boksla başlardım, sonrasında güreşi düşünürdüm.

Maalesef öyle, hobi olarak yapacağım yanlış anlaşılma olmasın o zaman neden dövüş sporu istiyosun diyebilirsin zaten darbe alacağım her türlü fakat hobi olarak yapsam bile büyük bir hasar alır mıyım? Beyin çok önemli bir organ çünkü.

Benim tercihim bokstan yana olurdu bjj daha çok güreşmek gibi geliyor bana senin tercihin hocam.

Teşekkürler hocam.

Maalesef öyle, hobi olarak yapacağım yanlış anlaşılma olmasın o zaman neden dövüş sporu istiyosun diyebilirsin zaten darbe alacağım her türlü fakat hobi olarak yapsam bile büyük bir hasar alır mıyım? Beyin çok önemli bir organ çünkü.

Teşekkürler hocam.

Rica ederim yardımcı olabildiysem sevindim içinizden ne geçiyorsa onu yapın hocam gelip geçiçi her şey mutlu olun yeter.

Çünkü yaşım küçük ve ileride bu yüzden büyük sağlık sorunu yaşamak istemem.

Kendinizi korumak için en iyi spor dalları boks ve MMA. Hobi olarak da koruma amaçlı da boks bjj'nin önündedir bence.

Kendinizi korumak için en iyi spor dalları boks ve MMA. Hobi olarak da koruma amaçlı da boks Bjj'nin önündedir bence.

Boksa biraz daha yakınım sadece malum Türkiye'deki salonlarda sparringler sanki gerçekten maçtaymış gibi olduğundan uzaklaştırıyor beni güreşmeyide sevdiğim için bjj ile arasında kalmıştım.

İki dalıda yaptım bjj bana göre daha havalı ve daha etkili tabii karar sizin.

Peki hocam kulak koruyucu takanlar var mıydı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı