Boks mu kickboks mu?

Sokakta Kick Boks daha çok işe yarar. Ancak dövüş sporları kavga etmek demek değildir. Sokakta veya başka bir yerde insanlarla tartışmaya girmemeni tavsiye ediyorum.
 
Merhaba. Kendini savunmak için boks mu kickboks mu veya başka bir spor dalı mı daha iyi? Yaş 16 boy 185 kilo 70.

Kişisine göre değişir, boks da tekme atmayı bilmezsin ama sağlam yurmuk atarsın istedikten sonra, kickboksda ise o kadar iyi yumruk atamazsın fakat tekme de öğrenebilirsin, bana kalırsa boksa profosyonelleşmek ardından tekmeyi eklemek en mantıklısı.
 
Merhaba. Kendini savunmak için boks mu kickboks mu veya başka bir spor dalı mı daha iyi? Yaş 16 boy 185 kilo 70.

Kickboks ve Muay Thai karışık yapıyorum. Eğer işin içine tekme girerse karşı saldırgan kolayca savuşturulabilir ama ustalaşmak için en az 1,5 seneye ihtiyacın var ve eğer bunlara gidersen yumrukların boksa göre kötü olacak eskivlerde öyle ama savunma için Muay Thai derim.
 
Kendini savunmak için
Savunma ve rakibe çok zarar vermeden etkisiz hale getirme amacın varsa güreş öneririm. Boks ve türevi sporlar savunma deği ldaha çok saldırı odaklı agresif dövüş sanatı sporlarından burada tavsiyeyi sana vücut yapına göre veriyorum eğer iri yarı biriysen biraz kilo varsa üst alt dengesinde üst taraf daha ağırsa boks öneririm. Orta-zayıf siklet isen Kickboks
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Savunma ve rakibe çok zarar vermeden etkisiz hale getirme amacın varsa güreş öneririm. Boks ve türevi sporlar savunma deği ldaha çok saldırı odaklı agresif dövüş sanatı sporlarından burada tavsiyeyi sana vücut yapına göre veriyorum eğer iri yarı biriysen biraz kilo varsa üst alt dengesinde üst taraf daha ağırsa boks öneririm. Orta-zayıf siklet isen Kickboks
Güreşte karşıdaki kişiye istemeden çok büyük bir zarar verebilirsin. Karşındaki kişinin kafasının arkası istemeden yere çarparsa ve komalık olursa muhtemelen başın ağırır.

7 senelik bir kick boks geçmişim oldu. YKS'den sonra da muhtemelen ya boks ya da kick boks hayatım devam edecek. Boksu daha çok severim ancak sokakta tercihim kick bokstan yana olurdu. En basitinden karşındaki kişiyi tekme ile uzaklaştırabilirsin. Kariyer yapmak istiyorsan boksa gitmeni tavsiye ederim.
 
karşındaki kişiyi tekme ile uzaklaştırabilirsin
Kilolu birisi için tekme atmak zulümdür o yüzden boks önerdim. Enseyi yere çarpma mevzusunda da o hareketi yapmasın bir zahmet 🙂 Vaziyete göre çeşitli boğma şekilleri var bayıltır bırakır güvenli yere çeker yoluna devam eder, başkaları ayıltır. Burada kendimi savunmak demiş lakin bu cümleden aslında kavga edip saldırı yapma anlamı da çıkıyor konu sahibinin tam netlik kazandırması lazım sadece savunma mı yapacak yoksa saldırı mı.
 
Kilolu birisi için tekme atmak zulümdür o yüzden boks önerdim.
Buraya o kadar çok katılıyorum ki anlatamam. Salonda kilolu arkadaşlarım da vardı. Tekme atacakken ecel terleri döküyorlardı. Ancak arkadaşın boyu 185, kilosu 70'miş. Çok kilolu diyemeyiz.
Burada kendimi savunmak demiş lakin bu cümleden aslında kavga edip saldırı yapma anlamı da çıkıyor konu sahibinin tam netlik kazandırması lazım sadece savunma mı yapacak yoksa saldırı mı.
Konu sahibi konuyu açıp koşar adımlarla uzaklaştı galiba. Cevap veya detay vermiyor.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı