Boks torbasına nasıl vurmalıyım?

• Konuyu başlatan The Hitman
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 2.828
T

The Hitman

Ziyaretçi
Merhabalar. 16 yaşındayım. 1.78 boyundayım ve aşırı kiloluyum. Yüzme yapıyorum basket oynuyorum. Ve boks torbasına vuruyorum bazen sert vuruyorum. Ama genellikle seri seri vuruyorum. Ve sonra dinleniyorum. Bunu 25-30dk yaptıktan sonra uzaktan şut çekiyorum. Basket potasına sonrada yüzüyorum. Bu boks u yaptıktan sonra kendimi daha güçlü ve toplu hisstettim. Şimdi bu torbayı eve almayı düşünuyorum, sizce iyi kilo verip kaslarımı geliştirebilir miyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaslarını geliştirmek için spor salonuna yazılsan iyi olur senin için. Hem yağlarını eritirsin hem de fit görünürsün. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kickboks yapıyorum. İnan kickboks daha yorucu. İlk başlarda baya bi yoruluyorsun daha çok terliyorsun. Sana tavsiyem kickboks yapman. Nedeneni ise hem esniyorsun. Hem bacakların güçleniyor. Hemde vücüdunun gücünü daha ön pilanda tutuyorsun. Boks yerine kickboks yapmanı tavsiye ederim. Örneğin boksta sol kroşe sağ kroşe ve aparkat atarak bir combo yaparsın. Kickbosk' ta ise sol kroşe sağ kroşe sağ middle kick ve sol aparkat atarak daha kuvetli ve yorucu bir şekilde yaparsın. Kasların gelişir ve iyi kilo verirsin. Fakat bunun yanında boks hocana sorarak sana bir diyet vermesi lazım.

Bende torba kullaniyorum 1.5 ayda 4 kilo verdim. Daha önceden taekwondo yapmiştim. Yani yumruk atmasini biliyorum. Yumruk atmasini öğrenmeden hiç bulaşma. Omuzun ve boleğin sakatlanabilir. Torbayla çalişirken ayak hareketlerin çok önemli durduğun yerde vurma. Dans ederek çaliş torbayla. Beslenmene dikkat et. Sana tavsiyem önce bir boks salonuna yazil ve yumruk atmasini öğren.

Ben de kickboks yapıyorum ve en başarılı olduğum spor. Zayıflamak istiyorsan kickboks birebir vücudunun her yerini çalıştırıyor ve kas yapmanı da sağlar. Seri yumruk için önce yumrukların nasıl atıldığını öğrenmelisin be seri yumruğa yani hız antrenmanına öyle başladım yoksa kroşe atayım derken bileğini kıra bilirsin, lif yırtılmaları olabilir, sana tavsiyem önce git bir hocadan işin inceliklerini öğrenmen.

Yumruk atmaya bilmediğin için kum torbasına vurmanı önermem. Onun için boks, kikc boks'a git. Diğer türlü kendine zarar verebilirsin. Ben 6 senedir kick boks-muay thai yapıyorum. Ama tavsiyem mauy-thai ye başlaman. Yumruk, tekme, diz ve dirseğini kullanmayı ögrenirsin.

Torbayı tokatlamak sana pek yarar sağlamaz, inan bana sağlamaz. Ancak parmaklarını incitirsin bir süre sonra.
Her şeyin bir ustası var, öğreneceksen de ondan öğreneceksin.

Kilo vermek ve kaslarının gelişmesini istiyorsan, Teakwondo yapmanı öneririm yalnız hiç denilecek kadar az elini kullanıyorsun, %90 tekme ve ayak hareketleri ağırlıklı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı