Boks vs Muay Thai vs Kickboks

spaghettisosu

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara, Ankara, Güzel Ankara...
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1050 Ti, Intel i7 7700, Kingston Predator 4x4 16GB RAM, Kioxia Exceria G2 1TB, Prime H270-Plus, Toshiba 1TB HDD (Öldü Ölecek), Aula F75, Delux M800 Pro, Blackshark V2X
Meslek
Öğrencilik...
Selam dostlar, muhtemelen haftaya boksa başlayacağım. 1-2 gün önce zaten böyle bir konu açmıştım ama yeni sorularım var.
  • Boy:1.74
  • Kılo: 67.
Boyum biraz uzun olacak gibi duruyor, babam 1.80, dayılarım ise yaklaşık olarak 1.90'lar, sanırım dayı tarafına çektim.
Amacım, olursa da 2-3 kişi ile kavga etmek zorunda kalırsam kendimi savunabilmek.

Boks bana çok mantıklı geldi, koordinasyonu falan çok geliştiriyor, dengedir yumruklardan kaçınmaktır çok güzel. Ayrıca tek yumruklarınız var, diğer sporlarda tekmeye, dirseğe, dize vereceğiniz zamanı sadece yumruklarınıza verebiliyorsunuz.

Ama sizin fikirlerinizi de almak istiyorum. Orada boks, Muay Thai ve kickboks var. Hangisine gideyim ve neden bunları açıklarsanız sevinirim.

Ayrıca, 2 kişi gidip toplam 20 tane özel ders alacağız. Haftada 2 gün gidersek 2,5 ay ediyor bu. Bu zamandan sonra, grup boks derslerine gitmeyi planlıyoruz. Aranızda boksörler falan varsa, sizce bu mantıklı mı? Haftada kaç ders alayım? Bildiğim kadarıyla her ders 1 saat.
Ayrıca verebileceğiniz her türlü öneriye açığım.

Spor olarak gideceksen boks , dövüş sanatı öğrenmek için gideceksen Muay Thai . Dövüş sanatları arasında Jiu Jitsu'dan sonra en etkilisi kravmaga ve muay thai dir .

Spor olarak gideceksen boks , dövüş sanatı öğrenmek için gideceksen Muay Thai . Dövüş sanatları arasında Jiu Jitsu'dan sonra en etkilisi kravmaga ve muay thai dir .
Kusura bakmayın ban yemiştim yanlış kategori yüzünden.
Benim yapmak istediğim tek tekme low kick, onu da hemen öğrenebilirim diye düşündüm.
Sanırım boksa gidip ileride yanına Jiu Jitsu yada güreş ekleyeceğim.

Kusura bakmayın ban yemiştim yanlış kategori yüzünden.
Benim yapmak istediğim tek tekme low kick, onu da hemen öğrenebilirim diye düşündüm.
Sanırım boksa gidip ileride yanına Jiu Jitsu yada güreş ekleyeceğim.
Low ve Calf Kick fazla denemeyle evde bile öğrenilebilir aslında. Jiu Jitsu da yerde kilit tekniklerini baz aldığı için dediğin çoklu kavgalardan ziyade teke tek için bir silah . Çok kişili kavgalarda Muay Thai'nin daha etkili olacağını düşünüyorum bir kişiyi direk aradan çıkartırsan diğerlerinin de cesareti kırılıyor . Gönül ister Kravmaga'ya gitmek ama Türkiye'de öğreten var mıdır bilmiyorum olsa da son çare olmalı çünkü rakibi öldürmeyi temel alan askeri bir sanat. Ben sen olsam Muay Thai+Güreş yapardım , Jitsu'nun temel boğmaları baseball choke gibi bilsen kavgayı kazanırsın zaten.

Low ve Calf Kick fazla denemeyle evde bile öğrenilebilir aslında. Jiu Jitsu da yerde kilit tekniklerini baz aldığı için dediğin çoklu kavgalardan ziyade teke tek için bir silah . Çok kişili kavgalarda Muay Thai'nin daha etkili olacağını düşünüyorum bir kişiyi direk aradan çıkartırsan diğerlerinin de cesareti kırılıyor . Gönül ister Kravmaga'ya gitmek ama Türkiye'de öğreten var mıdır bilmiyorum olsa da son çare olmalı çünkü rakibi öldürmeyi temel alan askeri bir sanat. Ben sen olsam Muay Thai+Güreş yapardım , Jitsu'nun temel boğmaları baseball choke gibi bilsen kavgayı kazanırsın zaten.
Çok isterdim Krav Maga'ya gitmek, ama fazla uzak, ulaşımı sıkıntı :(
Muay Thai+Güreş mantıklı geliyor ama arkadaşım Muay Thai'ye pek sıcak bakmıyor, 2 kişi beraber gideceğiz.
Dediğiniz gibi, low kick falan onlar evde de öğrenilebilir, eve de zaten kum torbası almayı düşünüyorum, onun üzerinde çalışırım. Çok zor karar vermek :D

Yani hocam bence Amatörlük-profesyonellik amacınız yoksa boks veya muai thai yapın. Kickboksa gidiyorum ama keşke boks yapsaydım diyorum bana göre boks direkt bir sanattır.

Yani hocam bence Amatörlük-profesyonellik amacınız yoksa boks veya muai thai yapın. Kickboksa gidiyorum ama keşke boks yapsaydım diyorum bana göre boks direkt bir sanattır.
Sağolun hocam, evimin yakınında bir MMA salonu buldum (MMA, BJJ, Judo, Muay Thai, Boks falan da var, oradan BJJ sonra MMA gibi bir şey yapacağım sanırım.

Hocam bir şey sormak istiyorum, neden keşke boks yapsaydım diyorsunuz?

Son düzenleme:
Sağ olun hocam, evimin yakınında bir MMA salonu buldum (MMA, bjj, judo, Muay Thai, boks falan da var, oradan bjj sonra MMA gibi bir şey yapacağım sanırım.

Hocam bir şey sormak istiyorum, neden keşke boks yapsaydım diyorsunuz?

Yani biraz daha kişisel bir neden bana göre sadece 2 dövüş sporu direkt sanattır 1. boks 2. güreş. Bunu estetik olarak söylüyorum çünkü profesyonellik amacım yok. Mesela boksta yumrukların çok iyi olduğundan estetik olarak dövüşürken çok iyi bir görüntü olduğunu düşünüyorum. Güreş olarak ise anlatmaya çok da gerek yok bence teknikleri çok estetik ve güçlü. Ama tabii ki kickboks muai thai gibi sanatlar her halükarda bokstan güç olarak üstündür. Mesela boksta çok farklı gardlar ve stiller var mesela örnek olarak soviet stili, mexica stili, Küba stili, peek a boo stili, philly Shell stili ve ek olarak kimsede olmayan veya çok az kişide olan unorthodox yani alışılmadık stil direkt benim kickboksta uyguladığım stil. Unorthodoxta direkt herkesten farklı olarak ayak oyunları gard veya dövüş stilin oluyor gardım mesela Hitman gardı ama Sovyet stilindeyim yumruk yemeden yumruk atıp çıkma. Bana göre çok ilgi çekici boks. Kimisi sokak dövüşünden çıkarcasına kırışıyor kimisi dövüşürken dans ediyor kimisi sürekli ayak değişiyor kimisi yumruk yemeden yumruk atıp geri çekiliyor. Yani sadece kişisel bir neden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı