Boksta sparing korkusu nasıl yenilir ve nasıl gelişilir?

Rick.Grimes1

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler. 16 yaşındayım ve yaklaşık 4 aydır boks (wushu sanda ve kick boks dahil) yapıyorum. Şu an 2 aydır boks yapıyorum fakat sparinglerde yumruktan korkuyorum ve iyi dövüşemiyorum. Aslında eskiye göre yine iyiyim fakat 4 aylık süre boyunca istediğim seviyeye gelemedim. Salondaki herkes yaş ve sıklet olarak benden büyük. Herkes güçlü canavarlar ile dövüşüyorum desem yeridir.

Böyle olunca da doğal olarak ister istemez korkuyorum. Bu korkuyu nasıl yenerim? Salon değişmeyi düşündüm fakat Malatya’da şu anki gittiğim salondan iyisi yok. Özel ders almak istedim fakat fiyatlar gerçekten acayip fahiş (8000 TL). Bursa’daki salonumda ortam gayet güzeldi. Oradaki abiler egolarını tatmin etmek yerine bana nerede hata yaptığımı gösteriyordu, öğretmeye çalışıyordu.

Fakat burada herkes öldürmeye oynuyor. Bu durumda nasıl gelişirim, tekniğimi nasıl düzene sokarım? Boksum eskiye göre gayet iyi ama hala eksikler var. Genelde bizim salonda haftanın 3 günü pazartesi sparing, çarşamba ringde sparing, cuma ise güç antrenmanı oluyor. Model çalışması falan yok sadece ya sparing ya da güç antrenmanı. Bazen hırsımdan soyunma odasına gidince ağlayasım geliyor.

Canım acıdığı için değil, o yapıyor ben neden yapamıyorum diye. Böyle olunca da ister istemez canım sıkılıyor. Bana bir akıl verir misiniz?

Öncelikle herkese iyi günler. 16 yaşındayım ve yaklaşık 4 aydır boks (Wushu sanda ve Kick boks dahil) yapıyorum. Şu an 2 aydır boks yapıyorum fakat sparinglerde yumruktan korkuyorum ve iyi dövüşemiyorum. Aslında eskiye göre yine iyiyim fakat 4 aylık süre boyunca istediğim seviyeye gelemedim. Salondaki herkes yaş ve sıklet olarak benden büyük. Herkes güçlü canavarlar ile dövüşüyorum desem yeridir.

Böyle olunca da doğal olarak ister istemez korkuyorum. Bu korkuyu nasıl yenerim? Salon değişmeyi düşündüm fakat Malatya'da şu anki gittiğim salondan iyisi yok. Özel ders almak istedim fakat fiyatlar gerçekten acayip fahiş (8000 TL). Bursa'daki salonumda ortam gayet güzeldi. Oradaki abiler egolarını tatmin etmek yerine bana nerede hata yaptığımı gösteriyordu, öğretmeye çalışıyordu.

Fakat burada herkes öldürmeye oynuyor. Bu durumda nasıl gelişirim, tekniğimi nasıl düzene sokarım? Boksum eskiye göre gayet iyi ama hala eksikler var. Genelde bizim salonda haftanın 3 günü pazartesi sparing, çarşamba ringde sparing, cuma ise güç antrenmanı oluyor. Model çalışması falan yok sadece ya sparing ya da güç antrenmanı. Bazen hırsımdan soyunma odasına gidince ağlayasım geliyor.

Canım acıdığı için değil, o yapıyor ben neden yapamıyorum diye. Böyle olunca da ister istemez canım sıkılıyor. Bana bir akıl verir misiniz?

Antrenmanlar eksik bu yüzden gelişemiyorsun. Muhtemelen teknikte sıkıntılar var model ve drill tekrarı olmadığı için bunları çözemiyorsun anlattıklarına göre ayak kombinasyonu vs de çalışmıyorsundur bunları çıkarınca zaten affedersiniz siz haftanın 3 günü boksa değil de fight cluba gidiyorsunuz :D salonu değiştirmeni öneririm kalacak isen de bu antrenman planına göre senin tekniğinin gelişme ihtimali çok zor. Formun stabil olmaz. Sparringlerde gereksiz darbe yersin kaldı ki sparring dediğin şey iki tarafında öğrendiklerini uygulamak için bir araya gelmesidir bir nevi sınavdır aşırı sert vurulmaz ki iki taraf öğrendiklerini en iyi şekilde pekiştirsin. Okullarda size hiçbir şey öğretmeyip haftada 3 gün sınav yaptıklarını hayal edin. Son olarak salonu değiştirmenizi şiddetle öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı