Boostrap kullanmak mantıklı mı?

Boostrap kullanmak mantıklı mı? Boostrap kullanarak freelance gibi yerlerde site oluşturarak para kazanabilir miyim?
Öncelikle kavram yanlışlıklarını giderelim. Freelance diye bir yer yok, freelance çalışmak maaş almadan iş başına veya saat başına ödeme aldığınız, bireysel bir çalışma türü. Bootstrap ise hazır kod blokları içeren bir kütüphane. Mesela 20 dakikada kodlayacağınız bir dropdown'ı 2 dakikada kurabiliyorsunuz. Veya bütün sayfanın layout'unu Boostrap'in hazır Grid yapısı üzerine inşa edebiliyorsunuz. Sadece Bootstrap kullanarak çok profesyonel bir iş çıkaramazsınız. Özellikle rakipleriniz neredeyse bedavaya çalışan Hint ve Pakistanlılar iken kimse sadece Bootstrap biliyorsunuz diye size para ödemez.

Öncelikle kavram yanlışlıklarını giderelim. Freelance diye bir yer yok, freelance çalışmak maaş almadan iş başına veya saat başına ödeme aldığınız, bireysel bir çalışma türü. Bootstrap ise hazır kod blokları içeren bir kütüphane. Mesela 20 dakikada kodlayacağınız bir Dropdown'ı 2 dakikada kurabiliyorsunuz. Veya bütün sayfanın Layout'unu Boostrap'in hazır Grid yapısı üzerine inşa edebiliyorsunuz. Sadece Bootstrap kullanarak çok profesyonel bir iş çıkaramazsınız. Özellikle rakipleriniz neredeyse bedavaya çalışan hint ve pakistanlılar iken kimse sadece Bootstrap biliyorsunuz diye size para ödemez.

CSS orta seviye biliyorum zaten ama sürekli aynı şeyleri yazmak sıkıyor margini paddingi ayarlamak yoruyor adamı :D

CSS orta seviye biliyorum zaten ama sürekli aynı şeyleri yazmak sıkıyor bazen margini paddingi ayarlamak yoruyor adamı :D
Emin olun tecrübe kazandıkça margin ve padding ayarlamak, su içmek veya nefes almak kadar sıradan bir şey oluyor. 4 Senedir aralıksız CSS ve Sass yazıyorum hala sıkılmadım :D

Hızlı geliştirme açısından tercih edilebilir. Alternatif olarak tailwind css de bakabilirsiniz. Freelance işlerinizde de proje gereksinimlerine bağlı olarak kullanılabilir yani neden olmasın. Günümüzde bazı kurumsal şirketler bile bazı projelerinde kullanıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı