Boot animasyonu nasıl telefonun açılışına göre ayarlanır?

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Telefonumun boot animasyonunu değiştirmek istiyorum ve birden ortada kesilsin istemiyorum. Bir sonu olsun ve sonundan sonra telefon başlasın istiyorum. Örneğin şu an telefonumda da olan şu animasyon döngü olarak devam etse de bir sonu var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rootlu zaten. Root ile boot animasyonunun telefonun açılışına göre ayarlanmasının bağlantısını anlamadım.

Boot dosyaları sistemin kök dizininde buluminur ve bu dizine erişip düzenleme yapmak için root yetkisine sahip olmanız ya da ROM'un dosyasını değişip tekrar flashlamanız gerekir.

Rootlu zaten. Root ile boot animasyonunun telefonun açılışına göre ayarlanmasının bağlantısını anlamadım.
Boot animationu 2 kısımdan oluşur. Biri bootanimation diğer splash ekranı.
Splash ekranı telefonu ilk açtığında gözüken tek resim. Bootanimation ise adı üstünde animasyon kısmı.
İstediğiniz bootanimation.zip dosyasını internetten bulup /system/media klasöründeki bootanimation.zip ile değişmen lazım.

Splash ekranını bulmak ise biraz daha karışık onu tavsiye etmiyorum. Brick olma ihtimali var.
Ama bulursanız diyelim telefonu fastboot mode da pc ye bağlayıp. ADB klasöründe komut istemini açıp
fastboot flash splash [dosyaismi].img
komutunu girmen gerek.

Arkadaşlar, konudan sapmayın. Evet, teşekkürler ama zaten rootsuz telefona bunu yapamayız. Benim sorum ilk mesajımdaki gibi. Ki zaten telefonun rootlu olduğunu da söylemişim.

diğeri splash ekranı.
Splash ekranı telefonu ilk açtığında gözüken tek resim
Teşekkürler ama sorduğum bu değildi.

@Umut Nas @Polorchen Rahatsız ediyorum ama bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Aslında animasyondaki tüm kareleri oynatması lazım. Bir az daha detaylandırabilir misiniz?
Şu videodaki animasyonun bir sonu var. Telefonumun açılışında o son geldikten sonra telefon açılıyor. Yani atıyorum LineageOS yazısı çıkıyor ya, o çıkarken birden bölünüp telefon açılmıyor. Animasyon tamamen bittiğinde telefon açılıyor.

Aslında dediğiniz gibi olabilir.
Aslında animasyondaki tüm kareleri oynatması lazım.
Sanırım boot animasyonunun buna uygun olması gerekiyor. Yani bir sonu olması lazım. Ayrıca mesela o video 28 saniye. Bu 28 saniye olması şart mı? Yani seçeceğim boot animasyonunun sonu olması ve 28 saniye olması mı gerekiyor?

28 saniye olması gerekmiyor ama sonu olmayan bir boot animasyonu yok. Animasyonu kaldırma imkanınız var ama.

28 saniye olması gerekmiyor ama sonu olmayan bir boot animasyonu yok. Animasyonu kaldırma imkanınız var ama.
Sonundan kastım saniye olarak değil. Bittiğini belli eden son. Videodaki gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…