Boot diski değiştirilebilir mi?

Hangisi daha uzun sürer? EFI aktarma işlemi sırasında bilgilerin kaybolma şansı var mı? Format USB'si arkadaşta şu anda.

Ya da EFI bölümünü aktarmak sonrasında herhangi bir uyumsuzluk oluşturur mu?
Bazı sistem dosyalarını eksik aktardığı için sorun yaşamıştım, sizin de sorun yaşayıp yaşamayacağınıza kimse %100 garanti veremez.
Bununla ilgili Recep Baltaş'ın bir konusu vardı.

Bazı sistem dosyalarını eksik aktardığı için sorun yaşamıştım, sizin de sorun yaşayıp yaşamayacağınıza kimse %100 garanti veremez.
Bununla ilgili Recep Baltaş'ın bir konusu vardı.

Karışık gibi sanki. Temiz kurulum çok da uzun süren bir işlem değil ya, 250GB veri aktarımı da 30dk sürer. Bunları yaptıktan sonra EFI kurulu SATA SSD'yi sonradan takmaya karar versem ve başlatırken FireCuda'yı(m2) seçsem sorun olur mu? Bir de ben bu M.2 SSD'ye Windows'u kurarken SATA SSD'yi çıkarttığımı hatırlıyorum, neden M.2 SSD'de EFI yok?

Kurarken UEFI modda mıydı PC? Ayrıca disk yönetiminden görsel istemiştim. Aşamalar şu şekilde.
  • SATA ve M2 takılı olacak.
  • CMD açıp diskparta gireceksiniz.
  • list disk komutu ile diskleri listeleyin.
  • M2 SSD nizin numarası ile select disk X yazın.
  • list partition yazın. çıkan primary kısmını tekrar select partition X yapın.
  • shrink desired=250 yazın.
  • create partition EFI yazın.
  • format quick fs=fat32 label="System" yazın.
Bundan sonra EFI bölümü oluşuyor. Tek yapmanız gereken Bootice programını indirip SATA SSD'nin ve M2 SSD'nin ESP kısmına harf atayıp Explorer++ uygulamasını yönetici olarak çalıştırın. Atadığınız harfe göre SATA'nin içinden EFI klasörünü kopyalayıp M2 içine yapıştırın. Sonra sistemi M2 üzerinden boot edebilirsiniz. Başarılı bir şekilde boot etmesi lazım. Etmez ve onarıma atarsa bir kereliğine başlangış onarma diyin. Sistem açılacaktır. Ben bunları bildiğim için benim için 2-3 dk ama siz bilirsiniz. İsterseniz deneyimleyin isterseniz yedek alıp sıfır kurulum yapın.

Çok teşekkür ederim emeğin için biraz karışık ve uğraştırıcı geldi normal olarak, format atacağım sanırım. Yinede çok sağol.
Kurarken UEFI modda mıydı PC? Ayrıca disk yönetiminden görsel istemiştim. Aşamalar şu şekilde.
  • SATA ve M2 takılı olacak.
  • CMD açıp diskparta gireceksiniz.
  • list disk komutu ile diskleri listeleyin.
  • M2 SSD nizin numarası ile select disk X yazın.
  • list partition yazın. çıkan primary kısmını tekrar select partition X yapın.
  • shrink desired=250 yazın.
  • create partition EFI yazın.
  • format quick fs=fat32 label="System" yazın.
Bundan sonra EFI bölümü oluşuyor. Tek yapmanız gereken Bootice programını indirip SATA SSD'nin ve M2 SSD'nin ESP kısmına harf atayıp Explorer++ uygulamasını yönetici olarak çalıştırın. Atadığınız harfe göre SATA'nin içinden EFI klasörünü kopyalayıp M2 içine yapıştırın. Sonra sistemi M2 üzerinden boot edebilirsiniz. Başarılı bir şekilde boot etmesi lazım. Etmez ve onarıma atarsa bir kereliğine başlangış onarma diyin. Sistem açılacaktır. Ben bunları bildiğim için benim için 2-3 dk ama siz bilirsiniz. İsterseniz deneyimleyin isterseniz yedek alıp sıfır kurulum yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı