Boot Kilidi Nasıl Açılır?

Herhangi bir sıkıntı yaratır mı peki? Asus telefonlarda nasıl kapandığını biliyor musunuz?

Root yapılmamış. Android güncellemesi yapmak istemiş sonrasında bu sorun olmuş.
Sony eğer cihazı yanlış romlarla bozarsanız garantide sıkıntı çıkabilir yazmış. Cihazda sorun yoksa bootloader açık olması sıkıntı olmaması lazım ama garantiye gönderilecekse kapatılması iyi olur. Asus telefon kullanmadım bilmiyorum.
 
Ömcelikle şunu belirteyim bootloader kilidini açmak root istemez isteyemez. Bootloader üretici tarafından koyulan root veya rom gibi işlemleri engellemek için yapılmıştır. Bazı firmalar Bootloader kilidinin açık olmasını garanti dışı saymıyor ama hepsi değil. Her cihazın da Bootloader kilidi açılış şekli farklıdır. Genellikle üretici kendi sitesinde anlatır nasıl kaldırılacağını. Eğer yoksa internette bazı tool'lar arayıcıyla kaldırabilmeniz mümkün. Peki bu cihazı kullanılmayacak hale sokabilir mi derseniz sanmıyorum fakat bu işlemi dikkatli yapmakta yarar var.

Bu arada @StronkComrade'in de attığı linkteki yazı Asus cihazlar için en uygunudur. Asus'un sitesini de ziyaret edebilirsiniz bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı