Boot Kilidi Nasıl Açılır?

BootLoader kilidi sizin telefonunuzun bootloader ekranından erişmenizi engeller. Bootloader ekranınan root dizininde değişiklik yapılabilir. Markadan markaya göre zorluk derecesi vardır, kilidi açmanın. Siz stock rom yükledikten sonra bootloader kilidini tekrar kapatır iseniz. Garantide herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
 
İkinci el bir telefon buldumda onda bu boot kilidi açıkmış. Sizce sorun olur mu? Bir sıkıntı yaratır mı?
Nerden biliyorsunuz açık olduğunu. Onu test etmek gerek haberiniz olsun. Cihazın tüm özellikleri çalışıyorsa sorun yok. Bootloader kilidinin açık olması yazılımsal olarak sorun yaratmaz.
 
Böyle bir hata veriyormuş sizce kendim düzeltebilir miyim yoksa teknik servise vermek mi mantıklı? İlk açılışta ekran 5sn falan böyle kalıyormuş sonra açılıyormuş. Düzeltilebilir bir sorun mu?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2019-03-21-19-00-45-1.png
    Screenshot_2019-03-21-19-00-45-1.png
    407,4 KB · Görüntüleme: 85
Böyle bir hata veriyormuş sizce kendim düzeltebilir miyim yoksa teknik servise vermek mi mantıklı? İlk açılışta ekran 5sn falan böyle kalıyormuş sonra açılıyormuş. Düzeltilebilir bir sorun mu?
Sadece kilidin kaldırdıldığını bildiriyor. Bu bir hata değil zaten bilgi veriyor. Bunun için teknik servise gönderemezsiniz gönderseniz dahi yapmazlar. Bence gerek yok yani.
 
Servise vermenize gerek yok. Cihazı teslim alsalar dahi size abes bir ücret çıkarırlar. Sizde yapabilirsiniz bunu...
Ayrıca fastboot komutunu verdiğiniz dosyada adb araçları olması gerekiyor. Şuan hata alıyorsunuz ve almaya devam edersiniz. Cihazın tam modelini söyler misiniz? Bootloader kilidini kapatmak çok kolaydır. Asus sürücülerini ve adb araçlarını bilgisayara kurmadan bootloader kilidini kapatamazsınız. Cihazda öncelikle geliştirici seçenekleri açmanız, daha sonra USB hata ayıklama seçeceğini aktif etmeniz gerekiyor. Ayrıca cihaz normal halindeyken değil fastboot moda alarak “fastboot oem lock” komutunu girmeniz lazım. Tabi Asus’un telefon için çıkardığı sürücüleri ve adb araçlarını kurmanız gerek ilk başta.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı