Boot menüde sıralama nasıl olmalı?

yoshifu

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar SSD aldım SSD'ye Windows'u da kurdum ama boot menüsünden SSD'den başlatmayı nasıl yapacağım? Sırasıyla hangilerini sıralamalıyım yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• 1682622626995928030168736967023.jpg
    1682622626995928030168736967023.jpg
    57,5 KB · Görüntüleme: 73
  • 16826226504883042503122110357784.jpg
    16826226504883042503122110357784.jpg
    75,4 KB · Görüntüleme: 66
Anladım o zaman masaüstü ve uygulamalarınızın olmaması normal bir durum format attığınız için Windows üzerinde bağlantılı olan dosyalar silinmiştir, diğer disk üzerinde olan bazı uygulamalar çalışabilir bazıları çalışmaz.

Peki nasıl düzelteceğim hocam bunu Windows sadece SSD de çalışsın geri kalanları hard diskte kullanmak istiyorum ne yapmalıyım ?

Yani şu an yapabileceğiniz pek bir şey yok yeni uygulama veya oyun yüklediğinizde Windows kurulu olan disk haricinde diğerlerine yükleme yapmalısınız.

Hocam veriler duruyor ama HDD de boot menüden hard diski seçtiğim zaman sorun olmuyor bu sefer de Windows SSD de başlamıyor yok mu yani bunun çözümü ?

Hocam veriler duruyor ama HDD de boot menüden hard diski seçtiğim zaman sorun olmuyor bu sefer de Windows SSD de başlamıyor yok mu yani bunun çözümü ?
O zaman anladığım kadarıyla çift işletim sistemi yüklediniz yedek alabiliyorsanız kayıt dosyalarını HDD'de bir yere kaydedin SSD'de o uygulamayı yüklediğinizde kayıt dosyasının olduğu yere atarsınız ama bu her uygulama için geçerli değil ve tek tek bakmanız gerekiyor en önemlileri için bu şekilde bir çözüm olabilir.

O zaman anladığım kadarıyla çift işletim sistemi yüklediniz yedek alabiliyorsanız kayıt dosyalarını HDD'de bir yere kaydedin SSD'de o uygulamayı yüklediğinizde kayıt dosyasının olduğu yere atarsınız ama bu her uygulama için geçerli değil ve tek tek bakmanız gerekiyor en önemlileri için bu şekilde bir çözüm olabilir.

Peki niye böyle bir şey oldu hocam çoğu kişi sistemi SSD de uygulamaları HDD de kullanıyor ben niye kullanamıyorum yeniden format atsam SSD'ye sorun çözülür mü? Tek istediğim Windows SSD de uygulamalar HDD de kullanmak yani.

Düzgünce format videosunu izleyip harfi harfine söylenenleri yaparsanız sorun çözülür. Belki daha kısa sürecek çözümü vardır ama sorunu tespit etmesi falan derken hem sizin için hem de buradakiler için daha uğraştırıcı olacaktır.

Boot sırasını eski haline getirip sistemi kullanabileceğiniz hale getirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı