Çözüldü Boot sırasında clover geç geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xKaoSx

Hectopat
Arkadaşlar merhaba öncelikle aranızda yeniyim ve hepinizi saygı ile selamlıyorum.

Daha önceden bilgisayarımda mac os x 10.8 mountain lion kullanıyordum hemde hiçbir sorun yaşamadan tüm güncellemeleri rahatlıkla alıyordum.

Bir heves işte 10.9 maverick kurmak istedim ve başarılı bir şekilde kurulum yaptım bios üzerinde hiçbir ayar yapmadan kurulumu yapmak beni sevindirdi.

Video ve yazılı açıklamada söylenenleri sırası ile gerçekleştirdim mac usb olmadan clover ile boot oluyor mac'in performansı da mountain liona göre çok daha iyi ve stabil.

Sorunuma gelecek olursak
Birincisi pcde boot işlemi sırasında clover yaklaşık 1 dk sonra geliyor hdd boota başlıyor ama siyah ekranda 1 dk kadar bekleyip sonra clover menüsü geliyor sonrasında herhangi bir problem yok sistem gayet stabil ve hızlı çalışıyor bu bekleme süresini nasıl değiştirebilirim.

İkinci sorum ise mountain lion üzerinde mac pro5.1 olarak görünen sistemim maverick üzerinde imac 10.1 olarak görünüyor ben bunu yine mac pro5.1 yapmak istiyorum bunun için clover configurator ile sm bios ürettim ve mac'in kurulu olduğu hddnin efi bölümünü mount ederek config.plist dosyasına gerekli değişiklikleri yaptım ama maalesef sistem bir sonraki başlatmada açılmadı.

Tam şifre ekranın gelecekken reset attı bende sistemi tekrar usb ile boot edip orjinal config.plist dosyasını yerine koydum ve sistemi tekrardan mac kurulu hdd üzerinden başlattım sorunsuz açıldı. Dedim acaba mac pro5.1 olunca sorun mu oluyor ve clover boot ekranı üzerinde settings içerisinde smbios menüsüne girerek elle macpro5.1 için gerekli bilgileri doldurdum (clover configurator ile aldığım verilerle) ve sistemi başlattım sistem sorunsuz açıldı ama tek sorun boot ekranında ki ayarların sadece o boot için geçerli olması bu duruma kalıcı bir çözüm bulmak için nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Son olarak sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir.

Anakart : Gigabyte G41M-Combo rev1.3
Ekran kartı : Ati Radeon HD 5750
Işlemci : İntel core 2 quad 2.40 ghz
Ram : Kingston hyper 6 gb ddr3 1333 mhz (4+2)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu linkteki Clover'ı deneyin.

Clover_v2k_r2236.pkg - OSx86.net Hackintosh

Kurulum sırasında kurulumu özelleştirin ve açılan pencerede;

Bootloader sekmesinden 'İnstall boot0af im MBR' ve CloverEfi sekmesinden 'CloverEfi 64-Bits BiosBlockIO' seçip kurup yeniden başlatın.

Bunlar sadece açılıştaki beklemeyi giderebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım verdiğin cevap için teşekkürü bir borç bilirim.

Dediğin ayarlamalar ile clover kurunca geç açılma sorunu ortadan kalktı.

Şu anda sadece model adı sorunum devam etmekte onun içinde bir önerin varsa minnettar olurum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı