Boot0af.error hatası

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim 3 sistemim vardı;
  • Windows 8.1
  • Mac Os X Mavericks
  • Ve Yosemite

Şöyle bişey yaptım; önce Yosemiteyi Mavericks'de iken sildim, sonra Windows bölümünde iken Mavericks'i sildim. Amacım 3 sistemi de silip yerine yeni 0 bir Windows 8.1 ve Yosemite dual boot sistem kurmaktı fakat şöyle bir sorun çıktı karşıma: 2 sistemi sildikten sonra Windows'ta iken USB'ye 8.1'i yazdırdım ve rest atıp 8.1'i yeniden kurmaktı amacım. Fakat "boot0af:error" şeklinde bir hata karşıma çıktı ve hiçbir sistem kuramıyorum.

BIOS'u defaults yaptım olmadı, SSD'yi başka bir bilgisayara taktım orda Paragon ile NTFS ile biçimlendirdim olmadı. Şuan başka bir bilgisayarda Windows 7 kurdum onu da akşam eve gidince denicem. Bu sorunun çözümü için bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Sistem kuramıyorum dımdızlak kaldım ortada...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'u güncelledim. Fakat hala boot0af:error hatası alıyorum. SSD'yi başka bir i5'li makinaya taktım orda windows 7 kurdum ssd'ye kurdu sanırım sorun SSD'de degil. Sorun boot ayarlarında. Vlover bootloader bi sıkıntı yaratıyor sanırım @Recep Baltaş dual boot sistemi olanlar için (8.1 & mavericks) 8.1 ve yosemite'ye nasıl dönebiliriz onun bi rehberini yaparsanız çok memnun olurum. Ben kendimce dönmeye çalıştım sistem yok şuan. Sistemsiz duruyor 5 milyarlık kasa. İlerde benim gibi sorun yaşıcak olanlara iyi bir rehber olur.

Benim şuan 1 sistemim yok terminal'e nasıl gireyim ?

How to fix yazan link'te ne yapacagımı bilmiyorum çünkü ingilizce bilgim üst düzey degil. Ne yapacagım konusunda bilgi verirseniz yardımcı olmuş olursunuz.

Benim şuan 1 sistemim yok terminal'e nasıl gireyim

Elinizde kurulum için kullandığınız USB bellek yok mu? Onunla başlatın kurulum ekranı gelince menü çubuğundan terminali çalıştırın.

1. Yukarda anlattığım işlemleri yapmadan önce netten boot1h2 dosyasını indirin. Önemli: boot1h değil boot1h2 !
  2. Varsa farklı bir USB belleğe atın ve belleğin adını kolaylık olması açısından USB koyun. (Gerçi kurulum yaptığınız USB bellek içine atsanız da olur, adını kolay yazabilmek için değiştirmek kaydıyla)
  3. Kurulum yaptığınız USB bellek ile başlattınız ve kurulum ekranına geldiniz.
  4. Menü çubuğundan önce Disk İzlencesini seçin ve mac kurulumu yaptığınız bölümün bağlantısını kesin. (Disk izlencesi komutlarında bağlantıyı kes var pencerede görürsünüz.)
  5. Disk izlencesini kapatıp terminali açın ve diskutil list komutunu girin. İşlem penceresinin üst kısmında Mac kurulu (Mavericks ya da Yosemite neyse) bölüntünün nosunu öğrenin. Örneğin bende disk0s2 ve altta vereceğim komutları buna göre yazacağım. Sizinki farklı bir bölümde ise değiştirebilirsiniz.
  6. Yine terminal son satırdan devam ediyoruz. Komutlar sırasıyla şöyle: (Tabi bu arada boot1h2 dosyası yüklenmiş usb belleğimiz takılmış olmalı)

Aşağıdaki kodu yazıp enter tuşuna basın. Boşluklara dikkat edin.

Kod:
    cd /Volumes/Usb

Şimdi bu kodu yazıp tekrar enter tuşuna basın, işlem bitecek.

Kod:
    dd if=boot1h2 of=/dev/disk0s2 bs=4096

7. Yeniden başlatın tamamdır. Kolay gelsin.

Eve geçince bunu da deniyeyim. boot1h ve boot1h2 dosyalarını google'dan bulabilirim sanırsam ?

Dogru indirmişmiyim ?

rar ici.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı