Bootloader Kilidi Açılmayan Cihaza Nasıl Dosya Yüklenir?

sipsak

Kilopat
Katılım
20 Şubat 2017
Mesajlar
217
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1521828150
Arkadaşlar merhaba, LG G6 kullanıcısıyım. Daha doğrusu LG G6 Türkiye kullanıcısıyım. Bilenleriniz mutlaka vardır, LG cihazlarda G4 modelinden itibaren kodunun sonu TR ile biten, yani Türkiye varyasyonu cihazlarda bootloader kilidinin açılmasına izin vermiyor. Yani LG H870 modelinde bootloader kilidi açılabiliyorken H870TR modelinde açılamıyor. Benim kullandığım model de H870TR, yani Türkiye modeli. Cihazıma Magisk yüklemek istiyorum. Root atmayı geçtim, sadece Magisk yüklesem başka bir şey istemiyorum. XDA'da bununla ilgili makaleler buldum, root atılmadan Magisk yüklenebiliyor fakat Magisk'in Boot. İmg dosyasını cihaza flashlamak gerekiyor. Bootloader kilidi açılmadan da flashlama işlemi yapılamıyor.

Ben cihazımın bootloader kilidini nasıl açabilirim diye sormayacağım, çünkü mümkün olmadığını biliyorum. Fakat şöyle bir şey aklıma geldi. Eğer cihazımı EDL moduna, yani Qualcomm 9008 moduna sokabilirsem, PC'ye bağlayıp QFIL ile Boot. İmg dosyasını flashlayabilirim. Bununla ilgili size iki sorum olacak;

1- Bu işlemi yaparsam cihazım brick olur mu?
2- Cihazımı nasıl EDL moduna sokabilirim? :D

Bu işlerle uğraşan arkadaşlar varsa mutlaka derdimin ne olduğunu anlamıştır. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Düzenleme:

Şu videodaki arkadaş EDL modundaki bir G6'ya sadece istediği dosyaları QFIL ile flashlıyor. Benim de istediğim tam olarak bu. Sadece telefonu bu moda nasıl sokacağımı bilmiyorum.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı