Bootstrap kullanmak sakıncalı mı?

MuhammedYusufÖ

Centipat
Daha fazla  
Dostlar, şimdi ben normalde bu sektöre girişeli bayağı uzun bir süre olsa bile ilk defa Bootstrap kullanıyorum ancak Bootstrap hakkında gram bilgim yok. Mesela ben freelancer çalışmalarım üzerinde Bootstrap kullanmam sakıncalı olur mu gibi sorular var aklımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden olsun? Programlama değil ki bu kodlarda açık bıraksınlar.
hayır o anlamda demedim hani HTML ve CSS kodlarını yazarak zaman kaybetmek istemiyorum ama ben bu Bootstrap'i sürekli kullandığım zaman eskiden edindiğim bilgileri unuturmuyum yani o tarz birşey demek istedim anlamışsındır.

En küçük responsive işlemi için manuel yazılmış CSS kodlarının üstüne Bootstrap import edersen sıkıntı olabilir veya sırf bir modal kullanacaksın diye import edersen yine sıkıntı olur ama Bootstrap'in tüm nimetlerinden yararlanmak için kullanacaksan bir sıkıntı olmaz.

Bootstrap kullan tabi ki, her projede sıfırdan CSS yazmak anlamsız.

Kendini kısıtlama ayrıca, kullanmak istiyorsan sorgusuz sualsiz her teknolojiyi dene, zamanla tecrübe ederek neyin daha iyi daha kötü olduğu konusunda kararlarını verirsin.

Hayır, o anlamda demedim. Hani HTML ve CSS kodlarını yazarak zaman kaybetmek istemiyorum ama ben bu Bootstrap'i sürekli kullandığım zaman eskiden edindiğim bilgileri unutur muyum yani o tarz bir şey demek istedim, anlamışsındır.
Elbette unutacaksın ama daha önce kullandığın için varlığını hatırlayacaksın. Bunu sakın dert etme.

Bootstrap ciddi anlamda kolaylık sağlıyor, ben de bazen bootstrap kullanırken Css'e ihanet etmiş gibi hissediyorum ama olsun bootstrap candır.

Yazılımın amacı zaten bu, daha kolayı yapılmışken neden kullanmak sorun olsun. O zaman IDE'de kullanmayın direkt not defterinde yazın.

Bootstrap gibi Framework'leri kullanmanın bir zararı yoktur. Hem neyini unutmaktan bahsediyorsunuz ki? Bootstrap'den aldığınız bir şeyi direkt kullanamazsınız. İlla ki düzenleme yapmak gerekiyor.

Ben kullanıyorum. Ama chatGPT'de olduğu gibi sihirli değnek değil. İlla ki yetmediği yerler oluyor. CSS ile ayarlamak gerekiyor bazı yerleri. Ben CSS'in unutulacağını sanmıyorum. Sadece daha az amelelik ediyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı