Borsa Hesabı Açmak

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Arkadaşlar, borsa hesabı açmayı düşünüyorum. Öyle büyük yatırımcı gibi değil. Biriktirdiğim parayı yatırıma koymak istiyorum ama sistemi bilmiyorum. Sistemden kastım banka sistemi. Yani:

Kullanacağım banka Ziraat Bankası.

1. Komisyon oranları nasıl alınır? Mesela ben ASELSAN' dan 1 lot hisse alacağım diyelim. Üzerine artı olarak kaç lira eklenir? Vergi, komisyon gibi. Binde 1 gibi bir şeyler okudum ama anlamadım.

2. Hesap aidatı var mı? ek ücret gibi? Mesela x şirketinden 1 lot hisse aldım ama ben 1 sene bekletmek istiyorum. Saklama vergisi bir şey var mı?

3.Hesap açmak için veya kapatmak için ek ücret var mı?

Ben şöyle düşünüyorum. Telefon uygulamasından diyelim X şirketinden 1 lot hisse aldım. Vergi vb. toplamda 5 lira oldu diyelim. Aldığım anda pörföyüme eklenir mi? Sattığımda anında satabilir miyim? (piyasa saatlerinde)

Ziraat bankasının sistemini bana anlatırsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.

İlk defa böyle bir iş ile meşgul olacağım. Korkuyorum. Hep çevremde batan insanlar var. Onlar neden batıyor anlamıyorum. Bankaya borçlanıyor falan...

1. Vakıfta 1000' de 2 alıyor yani 1000 tl alımda 2 tl komisyon. Ziraat bilmiyorum.yok diye
2.Yok diye biliyorum.
3. İnternet uygulamasından ücretsiz vadesiz ve yatırım hesabı açabilirsin. Bankomat kartı başvurusu da ücretsiz.
Aldığın anda gelmeyebiliyor hisse fiyatının biraz üstünden alım yazarsan gelme şansı daha fazla.

Hisseyi tanımak önemli ben son 1 senedir borsayla ilgileniyorum ,tanıdığım hisselerden daha aşağıya düşmeyeceğini düşündüğüm hisseleri alıyorum.
Zararım hiç olmadı gibi bir şey olduysa da bekledim 😄 yüksekten aldığım hisseleri düştükçe alarak ortalamayı düşürdüm ve onlardan da daha sonra sonra kar ettim.

1. Vakıfta 1000' de 2 alıyor yani 1000 tl alımda 2 tl komisyon. Ziraat bilmiyorum.yok diye
2.Yok diye biliyorum.
3. İnternet uygulamasından ücretsiz vadesiz ve yatırım hesabı açabilirsin. Bankomat kartı başvurusu da ücretsiz.
Aldığın anda gelmeyebiliyor hisse fiyatının biraz üstünden alım yazarsan gelme şansı daha fazla.

Hisseyi tanımak önemli ben son 1 senedir borsayla ilgileniyorum ,tanıdığım hisselerden daha aşağıya düşmeyeceğini düşündüğüm hisseleri alıyorum.
Zararım hiç olmadı gibi bir şey olduysa da bekledim 😄 yüksekten aldığım hisseleri düştükçe alarak ortalamayı düşürdüm ve onlardan da daha sonra sonra kar ettim.
Hani aldığımız anda gelmiyor ya emir oluyor değil mi o? Mesela 1 kuruş mu fazla yazmak lazım? Ne kadar üstünü yazmak lazım? Şirketlerin yükselmesi, kârlarını anlayabiliyorum ama banka işinden hiç anlamıyorum. :)

Borsaya girmek istiyorsanız önce gerçek bir yatırımcı olmanız lazım. Ne yazık ki ülkemizde kulaktan duyma pay senedi alan küçük bir yatırımcı her zaman kaybediyor. Bu işle 5 aydır uğraşan biri olarak tavsiyelerim şunlar olur;

1- teknik analiz öğrenin***
2- temel analiz öğrenin
3- Twitter hisse pazarlayanlardan geçilmiyor. Dikkatli olun önerdikleri hisselere direk atlamayın siz de analiz edin ondan sonra kafanıza yatarsa yatırım yapın. Telegram gruplarına kesinlikle üye olmayın. Adamlar daha düşükten aldığı pay senetlerini size yazıyor sizlerde aldıkça pay senetlerinin değeri yükseliyor ve kendileri açığa satışla senetleri üst fiyatlardan sizin elinize veriyor. O senetler genelde uzun zamanlar yerinden oynamıyor ve olan size oluyor dikkatli olun.
4- Bu işi aracı kurumlar ve bankalar aracılığıyla yapabiliyorsunuz. Ziraat binde 1 komisyon alıyor. Yeni başlayanlar için idealdir. Sürekli al sat yapacaksanız piyasadaki aracı kurumları araştırıp iyi olan biriyle çalışmak daha mantıklı.
5- BİST 30 en fazla BİST 50 pay senetlerine yatırım yapın gerisi çöptür. Spekülatif senetlerdir. Çok para kazanılır çok para kaybedilir.
6- Birinci maddeyi öğrenmeden kesinlikle bu sektöre girmeyin.
7- Sorduğunuz sorulara göre çok fazla acemisiniz sizden ricam kesinlikle işi öğrenmeden yatırım yapmamanız. Sebebi ise şuan için borsamız yabancı yatırımcı çıkışına rağmen yükseliyor yani spekülatif bir yükseliş her an her şey olabilir borsamızda. Elinizdeki parayı kaybetmeniz çok çok kolay.

Teknik analiz öğrenmeniz için link bırakıyorum; teknikanalizsanati.com
Bu site size bir yol gösterebilir fakat daha da araştırıp öğrenmeniz lazım.

Borsaya girmek istiyorsanız önce gerçek bir yatırımcı olmanız lazım. Ne yazık ki ülkemizde kulaktan duyma pay senedi alan küçük bir yatırımcı her zaman kaybediyor. Bu işle 5 aydır uğraşan biri olarak tavsiyelerim şunlar olur;

1- teknik analiz öğrenin***
2- temel analiz öğrenin
3- Twitter hisse pazarlayanlardan geçilmiyor. Dikkatli olun önerdikleri hisselere direk atlamayın siz de analiz edin ondan sonra kafanıza yatarsa yatırım yapın. Telegram gruplarına kesinlikle üye olmayın. Adamlar daha düşükten aldığı pay senetlerini size yazıyor sizlerde aldıkça pay senetlerinin değeri yükseliyor ve kendileri açığa satışla senetleri üst fiyatlardan sizin elinize veriyor. O senetler genelde uzun zamanlar yerinden oynamıyor ve olan size oluyor dikkatli olun.
4- Bu işi aracı kurumlar ve bankalar aracılığıyla yapabiliyorsunuz. Ziraat binde 1 komisyon alıyor. Yeni başlayanlar için idealdir. Sürekli al sat yapacaksanız piyasadaki aracı kurumları araştırıp iyi olan biriyle çalışmak daha mantıklı.
5- BİST 30 en fazla BİST 50 pay senetlerine yatırım yapın gerisi çöptür. Spekülatif senetlerdir. Çok para kazanılır çok para kaybedilir.
6- Birinci maddeyi öğrenmeden kesinlikle bu sektöre girmeyin.
7- Sorduğunuz sorulara göre çok fazla acemisiniz sizden ricam kesinlikle işi öğrenmeden yatırım yapmamanız. Sebebi ise şuan için borsamız yabancı yatırımcı çıkışına rağmen yükseliyor yani spekülatif bir yükseliş her an her şey olabilir borsamızda. Elinizdeki parayı kaybetmeniz çok çok kolay.

Teknik analiz öğrenmeniz için link bırakıyorum; teknikanalizsanati.com
Bu site size bir yol gösterebilir fakat daha da araştırıp öğrenmeniz lazım.
Abi bir kaç soru soracağım,
Ziraat bankası için geçerli.
Şimdi abi mesela hesabı açtık diyelim.

5 liralık hisse aldık diyelim X şirketinden.

Bunun komisyonu vb. Vergileri toplamda kaç liraya tekabul eder? 5.05 gibi olur mu?
Saklama bedeli nedir abi?
Ya da sürpriz bir fiyat ucretlenmesi var mıdır?

Abi bir kaç soru soracağım,
Ziraat bankası için geçerli.
Şimdi abi mesela hesabı açtık diyelim.

5 liralık hisse aldık diyelim X şirketinden.

Bunun komisyonu vb. Vergileri toplamda kaç liraya tekabul eder? 5.05 gibi olur mu?
Saklama bedeli nedir abi?
Ya da sürpriz bir fiyat ucretlenmesi var mıdır?

5 TL hisse aldıysan 5+5x0.001 hisse maliyetin olur.
Saklama bedeli yok ziraatte.
Herhangi bir ücret almıyorlar hesaba

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı