Borsaya nasıl başlanır?

Hocam Türkiye borsasıyla uğraşmıyorum. Forex ve Amerika borsalarını tradeliyorum. Metatrader 5 üzerinden Prop Firmalar aracılığıyla. Prop Firm diye aratırsanız ne olduğuyla ilgili bilgi edinebilirsiniz.
Metatrader 5 play Store'da olan uygulama değil mi hocam?
Screenshot_2023-10-26-14-40-11-439_com.android.vending.jpg

Dostum borsa, forex gibi şeylerden para kazanmak istiyorsan öncelikle hızlı bir para gelmeyeceğini kabul edip dünyada ne olup bittiğini anlayıp ondan sonra teknik ve temel analiz olarak kendini geliştirmen lazım. Türkiye borsasına borsa demiyorum bile çöküşü çok yakın zaten. Bunu öğrenmen de çok sağlam çalışılarak geçirilmiş bir 2 yıl ister. Basit yatırımcı olmak için paranız varsa güzel bir tercih olabilir yine. Altının Gazze ve İsraildeki olayların tırmanmasıyla yükselişinden faydalanabilirdiniz.Eki Görüntüle 1990487 (Altın Grafiği)
Hocam uygulamayı yükledim demo hesapta oyun oynar gibi oynuyorum şu anda 😅 ama grafik arayüzü garip ve bütün işlemler gözüküyor ve yoruyor daha farklı grafik eğim tabloları var mı acaba? Bide kar kısmı doğru mu gösteriyor?
Screenshot_2023-10-26-15-37-30-394_net.metaquotes.metatrader5.jpg
Screenshot_2023-10-26-15-37-34-510_net.metaquotes.metatrader5.jpg

Son düzenleme:
Metatrader 5 play Store'da olan uygulama değil mi hocam?Eki Görüntüle 1990843

Hocam uygulamayı yükledim demo hesapta oyun oynar gibi oynuyorum şu anda 😅 ama grafik arayüzü garip ve bütün işlemler gözüküyor ve yoruyor daha farklı grafik eğim tabloları var mı acaba? Bide kar kısmı doğru mu gösteriyor?Eki Görüntüle 1990882Eki Görüntüle 1990883
Hocam TradingView aracılığıyla grafikleri daha rahat ve kompleks bir şekilde inceleyebilirsiniz. Doğru gösteriyor. EURUSD, GBPUSD, DXY, US100 ve US500 grafiklerini inceleyebilirsiniz TradingView'dan.

Hocam onu nereden açabilirim acaba ? Biraz baktım ama bulamadım.
TradingView yazın google'a, oradan supercharts kısmına tıklayın ya da masaüstü uygulamasını indirin. Arama kısmı olacak sol üstte oraya tıklayıp US100, US500 GBPUSD, EURUSD gibi şeyleri aratarak bu birimlerin grafiklerine ulaşabilirsiniz.

TradingView yazın google'a, oradan supercharts kısmına tıklayın ya da masaüstü uygulamasını indirin. Arama kısmı olacak sol üstte oraya tıklayıp US100, US500 GBPUSD, EURUSD gibi şeyleri aratarak bu birimlerin grafiklerine ulaşabilirsiniz.
Buldum hocam indirdim teşekkürler. Metatrader 5 ile ilgili anlamadığım bir nokta var , sizi de çok rahatsız ettiğimi biliyorum ama , pozisyon ne oluyor tam olarak veya pozisyonu kapatmak ne demek sadece al sat yapınca karın gözükmediğini gördüm ve sonra merak edip pozisyonu kapatınca kâr gözükmeye başladı , buy sell ve pozisyon arasında dönen iliskiyi anlamadım yani kısaca .

Buldum hocam indirdim teşekkürler. Metatrader 5 ile ilgili anlamadığım bir nokta var , sizi de çok rahatsız ettiğimi biliyorum ama , pozisyon ne oluyor tam olarak veya pozisyonu kapatmak ne demek sadece al sat yapınca karın gözükmediğini gördüm ve sonra merak edip pozisyonu kapatınca kâr gözükmeye başladı , buy sell ve pozisyon arasında dönen iliskiyi anlamadım yani kısaca .
Ürünü alırsanız long işlem yanı yukarı yönlü pozisyon almış oluyorsunuz. Satarsanız short işlem yani aşağı yönlü pozisyon açmış oluyorsunuz. Bilgisayar üzerinden takip edin telefon arayüzü daha zor. Marjin kullanarak bakiyenizden belli bir miktar riske atma mevzusu. Benim burada anlatmam çok uzun zaman alır youtubedan short işlem nedir nasıl işlem alınır stoploss nasıl kullanılır gibi başlıklara bakabilirsiniz.

Ürünü alırsanız long işlem yanı yukarı yönlü pozisyon almış oluyorsunuz. Satarsanız short işlem yani aşağı yönlü pozisyon açmış oluyorsunuz. Bilgisayar üzerinden takip edin telefon arayüzü daha zor. Marjin kullanarak bakiyenizden belli bir miktar riske atma mevzusu. Benim burada anlatmam çok uzun zaman alır youtubedan short işlem nedir nasıl işlem alınır stoploss nasıl kullanılır gibi başlıklara bakabilirsiniz.
Teşekkürler hocam gerçekten telefon biraz garip +500 dolar kâr olarak gözüküyor bende beta da daha mı farklı işliyor acaba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı