Boş bir HDD veri ile doldurulursa HDD'nin ağırlığı değişir mi?

Artan miktarda verilere ait olamaz, bir sürü faktör sayabilirim ama kesinlikle verilerin bir ağırlığı olmaz bence*. Çevresel faktörlerden dolayı çok çok çok ufak bir artış olabilir tabii ki de.
 
Bir kaynakta 0.00000001 gram tarzı bir ağırlık arttı gibi bir bilgi vardı.
Ha ne kadar doğru tartışılır :D
 
Ya abi böyle gereksiz konu açanları kabul etmesin modlar ya ne saçma bir soru ağırlaşıyorsa bu benim günlük hayatımda ne işime yarayacak ayda yılda elime alıyorum zaten.
 
Ya abi böyle gereksiz konu açanları kabul etmesin modlar ya ne saçma bir soru ağırlaşıyorsa bu benim günlük hayatımda ayda yılda elime alıyorum zaten.

Bu kafa ile bu duruma geldiğimizi düşünüyorum bir konu oluşturdum ve herkesin fikirlerini almak istedim fakat konu amacından çıktı maalesef.
 
HDD disk plakasının üzerinde tek bir hafıza hücresi ferro manyetik oranı yüksek metalden meydana gelir hafızaya yazılmak istenen bir bitlik veri manyetik hücrenin fiziksel konumunu değiştirir yani elektrik sinyali HDD üzerinde yazılmaz elektrik sinyali ile ilgili hücrenini kutupları yer değiştirir bu da herhangi bir nano boyutlardada dahil olmak üzere herhangi bir ağırlık oluşturmaz yani sonuç olarak hiçbir şekilde ağırlık oluşmaz bu en yaygın kullanılan manyetik plakalı HDD'ler için geçerli belirli HDD'ler hücrelerin yakılması ile veriyi depolar bu radyasyon yoluyla ısı aktaran LED'ler sayesinde veriler yazılır bu disklerdede ağırlık artması yerine azalır ve bu disklere veri yazıldıktan sonra silinemez CD'lerde bunun örneğini görüyoruz ama SSD'ler için söylemek gerekirse ağırlık oluşacaktır bunun sebebi kapalı kapasitörlerin ve NAND flash hücrelerin ferro manyetik prensipte çalışmaması ve elektronların hücrenin merkezi üzerinde depolanmasından kaynaklanır bu kapalı kapasitörleriniç empedansları düşük olduğundan uzun yıllar boyunca tazeleme yapılmadan veriyi içerisinde saklayabilmektedir ama bu ağırlıgın o kadar küçük olduğunuda belirtmekte fayda var yanlışım varsa belirtin lütfen.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı