Boş internet portu yok

furkanengin

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni taşındığım daireye internet nakli için başvuru yaptım. 1 gün sonra teknik ekip gelip inceleme yaptığında, bina girişindeki kutuda 1'den 10'a kadar reglet vardır. Bu regletlerin 1'den 5'e kadarı devre değil, 6'dan sonrası devredir ve hepsi dolu denildi. Binada toplam 6 daire var, hepsine sorduğumda toplam 3 tanesi internet kullanıyor. Teknisyenin dediğine göre yola çıkarsam 2 tane boş olması gerekiyor. TurkTelekom internet sitesinden altyapı sorgulaması yaptığımda, altyapı mevcuttur deniliyor.

Altyapı ile dairede ki kutu olayı farklıdır mesela senin mahallen 100 MB destekliyordur ama bina da ki kutu desteklemiyorsa bir şey anlam ifade etmiyor
İstersen apartmanda ki insanlarla konuş imza topla Türk Telekom teknik ekip ile görüşbina girişinde ki kutuyu yükseltsinler.

Elektrikçi bulup ulaştım kendisi türktelekom için gelen ekibin numarasını istedi (bu bölgede çoğunu tanıdığı için kendisi durumu net olarak anlamak amacıyla)
Görüştükten sonra bana dönüş yaparak bu seferde Bizim bina için verilen sinyalin yetersiz olduğunu dile getirdi Yani binada 6 daire var 3 ü internet kullanıyor ama geri kalan sinyali başka binalara vermişler türktelekom tabanında. Ama internet sitesinden veya çağrı merkezinden sorgulama yaptığımda altyapı mevcuttur uyarısı alıyorum. Sinyal dediği olay genel bir problem olan port sorunu mu oluyor ?

Sizin binadaki ankstrenin bağlı olduğu sokaktaki saha dolabında boş port yoktur muhtemelen.

Sizin binadaki ankstrenin bağlı olduğu sokaktaki saha dolabında boş port yoktur muhtemelen.
Peki ne yapmamız gerekiyor başvuru da yapsak aylarca bekleteceklerini biliyorum. Bir önce ki taşınmamda yine port yoktu başvuru yapmıştım sonra bi tanıdık vesilesiyle o zaman ki TT Genel Müdürü Yusuf Kıraç ile iletişime geçtiğimde 2 saat sonra bağlanmıştı internet araya birini sokmadan olacak bir şey değil ama tanıdıkta yok.

Genel müdürlüğe dilekçe + twitterdan başka pek yapabileceğiniz bir şey yok gibi.

Sitelerinden sorgulama yapıyorum 2 yan binada port gözüküyor bende gözükmüyor ama bana sahada ki kutuda boşta port olmadığı söylenmişti Eğer öyleyse 2 yanımda ki binada nasıl port var?

Sitelerinden sorgulama yapıyorum 2 yan binada port gözüküyor bende gözükmüyor ama bana sahada ki kutuda boşta port olmadığı söylenmişti Eğer öyleyse 2 yanımda ki binada nasıl port var?
Yani bilemiyorum. Kendilerine sormanız daha doğru olur. Müşteri temsilcisi değilde müdürlük daha etkili ve doğru bilgi verebilir. Belki sistemseldir, orda da port yoktur, başvuru yapınca gelen ekip gelecekti ve port yok diyecekti.

İnternet için başvuruda bulun, yine de port yok derlerse de uydudan internet hizmeti veren kablosuz internet kutularından kullanıcan maalesef başka çaresi yok. Maliyetli olabilir yalnız.

İnternet için başvuruda bulun, yine de port yok derlerse de uydudan internet hizmeti veren kablosuz internet kutularından kullanıcan maalesef başka çaresi yok. Maliyetli olabilir yalnız.
Bahsettiğiniz buysa o da olmuyor tek çare magnet ama o da sıkıntı evde telefon bile bazen çekmiyor sorsan merkezde ev ama işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…