Boş konuşmaktan nasıl vazgeçilir?

lonizzw

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlarım sürekli boş yaptığımdan bahsediyor ve öyle bazen durup dediğim şeyi düşündüğünde gerek yoktu ya diyorum, bir şeyi söylemeden önce düşündüğümde ise neyin söylenebilir neyin söylenmez olduğunu anlayamıyorum ve zeki olmayabilirim ama geri zekalı da değilim. Bu düzelir mi ne yapabilirim?

Kurnaz, çakal, işgüzar, dolandırıcı olmayan insanlara boş yapıyorsun derler genelde. İnsanlar hakkında kötü niyetli hareketlerde bulunur ve onları faka bastırırsanız sizin boş yapan değil çok delikanlı olduğunuzu düşünebilirler. Lakin asıl boş budur ama siz nasıl tercih ederseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal kaygılarınız var ise kendinizi değerlendirip, ihtiyaç halinde profesyonel destek alabilirsiniz. Bahsettiğiniz durumları okuyabiliyorum.

Arkadaşlarım sürekli boş yaptığımdan bahsediyor ve öyle bazen durup dediğim şeyi düşündüğünde gerek yoktu ya diyorum, bir şeyi söylemeden önce düşündüğümde ise neyin söylenebilir neyin söylenmez olduğunu anlayamıyorum ve zeki olmayabilirim ama geri zekalı da değilim. Bu düzelir mi ne yapabilirim?
Düzelticem diye kendi yapınızla oynamayın. Hiç konuşmamaktan kat kat iyidir. Liseye geçtim ve okul başından beri kimseyle arkadaş olamadım, bir nevi canım istemedi.

Arkadaşların ciddiye alınası tiplerse, bir öz değerlendirme yapabilirsin.

Eğer değilse, dediklerini umursama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı