Boşlukta kalmak

• Konuyu başlatan 260112
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 2.922
Arkadaşlarımın hiçbiri gerçek değil, zehir gibi bir zekam var nasıl okuyor anlamıyorum. Dersleri bile dinlemediğim halde bütün sınavlar 90 üstünde boş zamanlarımda oturuyorum yapacak hiçbir aktivitem yok çok boşlukta hissediyorum herhangi bir meslek seçimimde yok çok boşlukta hissediyorum ne yapabilirim?

Bence o zeka değil, okulunun ve hocalarının niteliksizliği 90 aldırıyor sana. Dersi dinlemeyen çocuk 90 alıyorsa, sordukları sorular çöptür. Tabii sınav esnasında Newton, Einstein, Planck vb. dahilerin yıllarca çalışarak keşfettikleri formülleri sıfırdan 5 dk da keşfedip soruları çözdüğünü iddia etmiyorsan. Ağaç meyvesinden tanınır. Yani zekandan bahsedebilmemiz için, ortaya zeka ürünü koymuş olman gerek. Var mı ürettiğin bir proje, eser, ürün vs? Zekanı gösterecek nitelikte? Söylediğine göre hiçbir şey yapmıyormuşsun. O halde ortada herhangi bir zeka ürünü de yoktur.

Yapmak zorunda olduğun şeyleri yapmadığın gibi ( dersler takip etmek ve ders çalışmak gibi ), başka herhangi bir şeyde yapmıyormuşsun. Bu durumda neden boşlukta hissettiğini anlayabilmek için çok değil az biraz zeka yeterli halbuki. Nasıl anlayamıyorsun?

Bence o zeka değil, okulunun ve hocalarının niteliksizliği 90 aldırıyor sana. Dersi dinlemeyen çocuk 90 alıyorsa, sordukları sorular çöptür. Tabii sınav esnasında newton, Einstein, planck vb. dahilerin yıllarca çalışarak keşfettikleri formülleri sıfırdan 5 dk da keşfedip soruları çözdüğünü iddia etmiyorsan. Ağaç meyvesinden tanınır. Yani zekandan bahsedebilmemiz için, ortaya zeka ürünü koymuş olman gerek. Var mı ürettiğin bir proje, eser, ürün vs? Zekanı gösterecek nitelikte? Söylediğine göre hiçbir şey yapmıyormuşsun. O halde ortada herhangi bir zeka ürünü de yoktur.

Yapmak zorunda olduğun şeyleri yapmadığın gibi ( dersler takip etmek ve ders çalışmak gibi ), başka herhangi bir şeyde yapmıyormuşsun. Bu durumda neden boşlukta hissettiğini anlayabilmek için çok değil az biraz zeka yeterli halbuki. Nasıl anlayamıyorsun?

Bornova Anadolu lisesi.

Bornova Anadolu lisesi.

Bornova A. L giden öğrencilerin kimya sınavı esnasında avagadro sayısını sıfırdan keşfedip soruları çözdüklerini, fizik sınavlarında kütlenin korunumu kanunu, enerji korunumu kanunu, entropi ve ilgili tüm kanun ve formülleri sınavın içinde keşfedip soruları çözdüklerini, türevi, integrali, polinomu vs. sınav esnasında sıfırdan keşfederek soruları çözdüklerini duymuştum evet.

Zaten bu Einstein'miş, Newton'muş falan dahi diye geçiniyorlar. Adam ömrünü vermiş E = m. C2'yi zor bulmuş bir de adama dahi diyorlar. Gelsinler Bornova'ya bizim öğrencilere baksınlar 3-5 bir şey öğrensinler. Bornova A. L. Öğrencilerinin en dersle alakasızı bile sınav başlayınca 3 dk da keşfediyor bunu ve soruları çözüyor. Yoksa nasıl 90 alsınlar?

Tek bir sıkıntıları var, hem yapmak zorunda olduklarını yapmıyorlar, hem de gönülden istedikleri isteyecekleri herhangi bir şey de yapmıyorlar ama buna rağmen neden boş olduklarını merak ediyorlar. Bunu anlamak için bir Einstein olmak gerekmiyor normalde ama işte sadece bu konuda bir Bug var bizimkilerde.

Arkadaşlarımın hiçbiri gerçek değil, zehir gibi bir zekam var nasıl okuyor anlamıyorum. Dersleri bile dinlemediğim halde bütün sınavlar 90 üstünde boş zamanlarımda oturuyorum yapacak hiçbir aktivitem yok çok boşlukta hissediyorum herhangi bir meslek seçimimde yok çok boşlukta hissediyorum ne yapabilirim?

Yeni şeyler öğren. Örneğin yazılım dilleri ve kodlama öğren, algoritma öğren, aklını ticarete yöneltmeyi dene, tarihsel olayları öğren.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı