Boşta %100 disk kullanımı oluyor

Daha fazla  
Resimde görüldüğü gibi bilgisayarım boşta bile olsa 2.5GB RAM ve %100 HDD kullanıyor. HD Tune ile tüm scanleri yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı çeşitli virüs programları ile bilgisayarımı taradım virüs bulamadı. Sorunun neden kaynaklı oldugunu hiçbir türlü bulamadım. Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler. DISM++ ile yedek alırken disk dolu diyor. Nasıl çözeceğiz?

Ekran Görüntüsü (14).png

Ya ben elle istemiyorum otomatik kurmasını istiyorum evet Windows 10.
Windows 10 kullanacaksan ya SSD alacaksın ya Düzenlenmiş ISO kullanacaksın. Yoksa böyle takıla takıla devam edersin. Sizin istediğiniz hem param gitmesin hem araba alayım şeklinde. Böyle bir şey maalesef mümkün değil. 3 Program kurmak çok zor bir şey de değil. Bunun başka bir çözüm yolu yok! Büyü ile bilgisayarınızı uçurmamızı mı bekliyosun?

Artı -1 Eksi
Resimde görüldüğü gibi bilgisayarım boşta bile olsa 2.5GB RAM ve %100 HDD kullanıyor. HD Tune ile tüm scanleri yaptım hiçbir sıkıntı çıkmadı çeşitli virüs programları ile bilgisayarımı taradım virüs bulamadı. Sorunun neden kaynaklı oldugunu hiçbir türlü bulamadım. Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler. DISM++ ile yedek alırken disk dolu diyor. Nasıl çözeceğiz?

Eki Görüntüle 1201892
Windows 10 genellikle HDD'lerde berbat çalışan bir işletim sistemi, HDD'nin bozuk olma ihtimali olsa da yinede disk kullanımını azaltmak için bir yöntem deneyebiliriz o da Superfetch'i devre dışı bırakma yöntemi, Superfetch servisi çok kullandığın uygulamaları bir dahaki açışında daha hızlı açılmasını sağlayan bir servis ve bunu da önbellek kullanarak yapıyor. Çoğu zaman yüksek disk kullanımına sebep olabiliyor.

Kapatmak için:

1- CMD'yi yönetici modunda aç.
2- Verdiğim komutu kopyala ve CMD'ye yapıştır, sonra enter'a bas.
Kod:
sc stop “SysMain” & sc config “SysMain” start=disabled

Technopat Haberler

Geri
Yukarı