Çözüldü Boşta çok ısınan i7-7500u işlemciye UV yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DrOetker

Kilopat
Yer
Bursa
Günlük işler için kullandığım bir Casper Nirvana laptop var elimde. Macun yenileme ve temizlik işlemleri yapılmasına rağmen çok ısınıyor. Güç seçeneklerinden işlemciyi %70'e kısıtladım ancak hala boşta tarayıcıda bilgisayar çok ısınıyor. Undervolt mümkün müdür ve bu modelde gözle görülür fayda sağlar mı acaba? @erengore

Dosya Ekleri

• 1232.png
    1232.png
    104,4 KB · Görüntüleme: 120
Çözüm
Şu an şu şekilde ayarladım herhangi bir takılma hata almadım henüz hocam.

Hepsini yaptım dediklerinizin hocam. Şu an takılma donma vs. yok.
Ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın. Undervolt işlemi bitti.

Hocam testlerinizi yapın. Sıcaklıklar nasıl bir bakın bakalım. Memnun olmamanız durumunda farklı şeyler deneriz.

Hatta şunları da yapın şimdi biraz olsun yararı olur.
İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -60 Offset Voltage ayarlayın. Apply'a basın.
System Agent'e -40 Offset Voltage uygulayın. Apply'a basın.

Hepsini yaptım dediklerinizin hocam. Şu an takılma donma vs. yok. Bir ara 90 derecelere çıktı. Şu an 52 derece.
Hocam aniden sebepsiz yere mi 90 dereceye çıkıyor?

Biraz bu sıcaklık artışını açıklar mısınız?
Kilitlendi ekran kapatıp açıyorum şimdi hocam.
Oh durun. Sakince Cache'i -80 Offset Voltage'e alın. Apply'a basın.
Power tuşundan kapatıp açın hocam. Altın oranda Offset vermişiz. Ne kapanıyor ne kilitleniyordu. 😃
Cache'i -80 Offset Voltage olarak ayarladığımızda sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. -80 ayarlayın. CPU Core'u da -80 ayarlayın. Apply'a basın.
Cache Ratio diye bir kısım var. Onu da sırasıyla 4/30 olarak ayarlayın. Azıcık performans düşebilir.
Hepsini yaptım dediklerinizin hocam. Şu an takılma donma vs. yok. Bir ara 90 derecelere çıktı. Şu an 52 derece.

Dosya Ekleri

• son.png
    son.png
    218,8 KB · Görüntüleme: 47
  • son.png
    son.png
    118,3 KB · Görüntüleme: 48

Hepsini yaptım dediklerinizin hocam. Şu an takılma donma vs. yok.
Ekranın sağ en alt köşede 3 seçenekli kutudan en alttakini seçin. Apply'a basın. Undervolt işlemi bitti.

Hocam testlerinizi yapın. Sıcaklıklar nasıl bir bakın bakalım. Memnun olmamanız durumunda farklı şeyler deneriz.

Çözüm

Technopat mı çöktü ne oldu 10 dakika siteye giremedim. Başta çıkmıştı şu an normalde hocam. Şu şekilde ayarladım. Hata yok değil mi?

Dosya Ekleri

• ana.png
    ana.png
    104,9 KB · Görüntüleme: 45
  • final.png
    final.png
    217 KB · Görüntüleme: 52
Technopat mı çöktü ne oldu 10 dakika siteye giremedim. Başta çıkmıştı şu an normalde hocam. Şu şekilde ayarladım. Hata yok değil mi?
Evet yok. Testlerinizi yapın hocam. Sıcaklıklar iyileşmiş mi bir bakın. Memnun musunuz?

Evet yok. Testlerinizi yapın hocam. Sıcaklıklar iyileşmiş mi bir bakın. Memnun musunuz?
Hocam bazı internet sayalarının yüklenmesinde sorun olmaya başladı ama wifi kaynaklı mı bilemiyorum. Bir de birkaç dakikada bir ekran parlaklığı azalıp 5-6 saniye sonra geri artıyor. Bunlar alakalı sorunlar mıdır acaba ? Monster notebook sitesi ve Technopatta arada site yanıt vermiyor yüklenmiyor vs.

Hocam bazı internet sayalarının yüklenmesinde sorun olmaya başladı ama wifi kaynaklı mı bilemiyorum. Bir de birkaç dakikada bir ekran parlaklığı azalıp 5-6 saniye sonra geri artıyor. Bunlar alakalı sorunlar mıdır acaba ?
Evet yani daha doğrusu alakası olabilecek sorunlar.

İntel GPU, İGPU Unslice ve System Agent birimlerinin Offset Voltage değerlerini 0 olarak ayarlayın. Bir de böyle deneyelim. Devam ederse sorun Cache'i daha da düşürmemiz gerekebilir.

İnternet siteleri bununla ilgili değildir.

İntel GPU, İGPU Unslice ve System Agent birimlerinin Offset Voltage değerlerini 0 olarak ayarlayın. Bir de böyle deneyelim. Devam ederse sorun Cache'i daha da düşürmemiz gerekebilir.

Yaptım şu an hocam. Böyle deniyorum bir de.

Hocam dereceler yine aynı gibi, arada 87'lere çıkıyor 65 lerde ortalama. Turboyu kapatsak mı?

Son düzenleme:
Yaptım şu an hocam. Böyle deniyorum bir de.

Hocam dereceler yine aynı gibi, arada 87'lere çıkıyor 65 lerde ortalama. Turboyu kapatsak mı?
Turboyu kapatmak ciddi performans düşürür. Ama aslında sizin sistemde 2.6 GHz olarak ayarlanmış. Turbo kapatılabilir. Ana Ekranda Disable Turbo diye bir kutu var onu tikleyin.

Undervolt fazla edemedik çünkü sistem elverişli değil.

Turbo'yu kapatmak ciddi performans düşürür. Ama aslında sizin sistemde 2.6 GHz olarak ayarlanmış. Turbo kapatılabilir. Ana Ekranda Disable Turbo diye bir kutu var onu tikleyin.

Undervolt fazla edemedik çünkü sistem elverişli değil.

Hocam arkada Twitch yayını açıkken denedim 5'er dakika. Sadece Core ve Cache -80, Cache Ratio 4 30 iken. 48-52 derecelerde geziniyor. Maksimum 75 dereceyi gördü. Defaultta maksimum 90 derece, ortalama 65-75 derece. Min 55'lere iniyordu. Aslında inmiş rahatlamış oldukça. Şu an 3 sekme, Twitch yayını açıkken 48 derecelerde. Gayet güzel oldu. Turbo'yu kapatmasak da olacak gibi sanki.

Hocam arkada Twitch yayını açıkken denedim 5'er dakika. Sadece Core ve Cache -80, Cache Ratio 4 30 iken. 48-52 derecelerde geziniyor. Maksimum 75 dereceyi gördü. Defaultta maksimum 90 derece, ortalama 65-75 derece. Min 55'lere iniyordu. Aslında inmiş rahatlamış oldukça. Şu an 3 sekme, Twitch yayını açıkken 48 derecelerde. Gayet güzel oldu. Turbo'yu kapatmasak da olacak gibi sanki.
Olabilir belki ama şu an da epey iyi durumda sistem. Siz ne yapmak isterseniz ben betimler, anlatırım nasıl yapılacağını.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı