Boştayken RAM kullanımı %75

Bende de aynı sorun var. 1 aylık laptop 8gb ram 12. nesil i5 lenovo loq. win10 da driver sorunu yaşadığım için win11 pro kurdum. Ekte görüldüğü gibi onlarca şey çalışıyor arka planda sadece bir ksımını paylaştım. Ramin en az yarısı dolu oluyor. Bi solidworks açsam eline sağlık oluyor. Bu onlarca çalışan programı kapatsam yanlış olur mu bilmediğin için ellemedim de. Bu sorun nasıl çözülür ? Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    229,1 KB · Görüntüleme: 17
  • 2.jpg
    2.jpg
    233,7 KB · Görüntüleme: 22
Bende de aynı sorun var. 1 aylık laptop 8 GB RAM 12. nesil i5 Lenovo LOQ. Windows 10 da driver sorunu yaşadığım için Windows 11 Pro kurdum. Ekte görüldüğü gibi onlarca şey çalışıyor arka planda sadece bir ksımını paylaştım. RAM'in en az yarısı dolu oluyor. Bir SolidWorks açsam eline sağlık oluyor. Bu onlarca çalışan programı kapatsam yanlış olur mu bilmediğin için ellemedim de. Bu sorun nasıl çözülür? Yardımcı olur musunuz?

Bu bir sorun değil dostum. RAM'in düşük. 8 GB RAM alıp takmanı öneririm ve ekstradan Windows 11 Home kurmanı öneriyorum.

Bu bir sorun değil dostum. RAM'in düşük. 8 GB RAM alıp takmanı öneririm ve ekstradan Windows 11 Home kurmanı öneriyorum.
Ram yükselteceğim zaten 8+8 yada 16+16 ram almayı düşünüyorum. Küçük küçük onlarca programın arka planda çalışıyor ve rami bu kadar kullanıyor olması çok tuhaf geldi. Win 11 home performans açısından mı öneriyorsun üstad

Bende de aynı sorun var. 1 aylık laptop 8 GB RAM 12. nesil i5 Lenovo LOQ. Windows 10'da driver sorunu yaşadığım için Windows 11 Pro kurdum. Ekte görüldüğü gibi onlarca şey çalışıyor arka planda sadece bir ksımını paylaştım. RAM'in en az yarısı dolu oluyor. Bir SolidWorks açsam eline sağlık oluyor. Bu onlarca çalışan programı kapatsam yanlış olur mu bilmediğin için ellemedim de. Bu sorun nasıl çözülür? Yardımcı olur musunuz?

8 GB ile Windows 11 kullanman hata. Bende de 8 GB varken lisanslı 11 kullanıyordum. Mavi ekran manyağı olduktan sonra Windows 10 geçtim. Ondan biraz sonra da 12 GB RAM'e yükselttim.
Mavi ekran yemiyorum ama %50 kullanım oranı Windows 11 8 GB için normal.

RAM yükselteceğim zaten 8+8 ya da 16+16 RAM almayı düşünüyorum. Küçük küçük onlarca programın arka planda çalışıyor ve RAM'i bu kadar kullanıyor olması çok tuhaf geldi. Windows 11 Home performans açısından mı öneriyorsun üstat

64 GB ve üstü RAM kullanmıyorsan Windows 11 Pro kullanmak saçmalık. Windows 11 Home her türlü daha stabil.

Merhaba arkadaşlar. Windows 11 kullanıyorum ve boştayken RAM kullanımımin %75. Virüslü dosyalar indirdiğimi düşünmüyorum. Tüm oyunları Epic ve Steam'den indiriyorum. Bu virüs müdür? Alta iki resim bıraktım. Birisi genel RAM kullanımı, diğeri en fazla RAM kullanan programların çoktan aza doğru sıralaması.
Normal Ram Kullanımı bir virüs gözükmüyor.
Ama Bakmak istersen Kaspersky veya ESET gibi Bir AV ile tarayabilirsin.

(Konu eskimiş farketmemişim)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı