Arkadaşlar bilgisayarıma botnet virüsü veya trojan bulaştı. Bilgisayarımda cmd'ye "netstat -an -p tcp" yazınca birden fazla sys_sent oluyor. Bu virüslerden birini buldum fakat diğerlerini bulamıyorum. Format dışında virüsleri bulup silebilir miyim?
Bu şekilde zararlı tespit etmek doğru bir yöntem değil. Sisteminizi Kaspersky, Norton gibi güncel veritabanına sahip güçlü AV yazılımları ile taratmanız ve bir şeyler bulunursa temizlemeniz yeterlidir.
Bu şekilde zararlı tespit etmek doğru bir yöntem değil. Sisteminizi Kaspersky, Norton gibi güncel veritabanına sahip güçlü AV yazılımları ile taratmanız ve bir şeyler bulunursa temizlemeniz yeterlidir.
Windows Defender, Avast, Malwarebytes ile tarattım fakat sadece Windows Defender bir trojan buldu. Fakat sys_sent olayı devam ediyor. Bir de Kaspersky deneyeyim.
Garip bir şekilde olay benim internet sağlayıcısına olan borcumla alakalıymış galiba. Borcu ödedim ve sorun çözüldü.
Sys_sent'ler yeniden ortaya çıkmaya başladılar. RogueKiller, Kaspersky, Avast, Malwarebytes,Windows Defender ile tarattım bulamadılar. Formattan başka çözüm yok gibi gözüküyor.