Botnete Düştüğümü Nasıl Anlarım ?

Erkan İtak

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımın botnete düşüp düşmediğini nasıl anlarım? İnternet sayfalarını yavaş yüklüyor hız testi normal çıkıyor. Eğer botnet olduysa nasıl kurtulurum bundan. Yardımlarınızı bekliyorum.

İşletim sistemi: Win 10 Home

Son düzenleyen: Moderatör:
Firewall kullanıp akan ağ trafiğini inceleyerek. Bilmediğin ve güvenilir olmadığın bir uygulama data gönderip alıyorsa o uygulamayı inceleyerek.

Gelişmiş internet security paketlerinde güçlü firewaller mevcut. Yine de inceleme amaçlı bu uygulamayı kullanabilirsin.

GlassWire ile Network Analizi

Firewall kullanıp akan ağ trafiğini inceleyerek. Bilmediğin ve güvenilir olmadığın bir uygulama data gönderip alıyorsa o uygulamayı inceleyerek.

Gelişmiş internet security paketlerinde güçlü firewaller mevcut. Yine de inceleme amaçlı bu uygulamayı kullanabilirsin.

GlassWire ile Network Analizi

Bu uygulamayla eğer varsa engelleyebilirmiyim yada bu uygulamayı silmem mümkün mü ?

Firewall kısmındaki soldaki alev resmine tıklayarak uygulamanın veri alışverişini blocklayabilirsiniz.

Ekran görüntülerini yolladım. Anormal bir şey var mı ? Yoksa bu olaylar zaman zaman mı gerçekleşiyor ? Sürekli kontrol mü yapmam lazım.

glasswire.png

firewall.png

usage.png

alerts.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sonuca kendiniz ulaşmanız gerekir. Örneğin DESKTOP-HU6TPLV adlı cihaz sizin bilgisayar mı yoksa sizin ağa bağlı başka bir cihaz mı bunu siz bilebilirsiniz. Ya da Skype diye bir uygulama siz mi kurdunuz. Kurmadı iseniz veri hangi adrese gönderilmekte. Takibini yapmanız gerekir.

Fakat belirttiğim gibi Comodo IS, Kaspersky IS gibi uygulamalar kullandığınızda hem antivirüssel tespit hem de firewall olarak otomatik tespit etme yöntemi gerçekleştirebilmekte.

Bu şekilde biraz daha sizin kontrolünüz dahilinde takip etmeniz gerekir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı