onikra
Centipat
Daha fazla
Merhaba. Bu ikisi arasın da kaldım gönlüm bokstan yana ama hala emin değilim. Boyum kısa 1.68 civarı falan kilom 70 yaş 17 amacım sokakta kendimi savunabilmek (biliyorum artık tek dövüşmekle olmuyor ama hiç yoktan iyidir. Ayrıca seçtiğim dalda ilerlemek müsabakalara çıkmak falan müsabaka konusunda kickboks daha kolay diye biliyorum ama boksun hakkını verirsen daha iyi ilerlersin diye duydum. Ayrıca sokakta boksun kickboksa göre daha etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü kickboks da her zaman high ve middle Kick atacak durumda olmayabilirsin ayrıca toplu kavgalarda tekme atmak çok sıkıntı insanlar kavga etmeyi bilmediği için direk içine yapışmaya çalışıyorlar. Tekmeleri çok çabuk etkisiz hale getirebiliyorlar ama boksta öyle değil gardın ve üst vücut dayanıklılığın kickboksa göre daha dayanıklı ve yumruklarının da daha güçlü olduğunu ele alırsak ki çoğu zaman şartlar boksa daha uygun oluyor. Bence boks sokakta daha etkili tabii MMA falan saymıyorum ikisi üzerinden değerlendiriyorum sadece. Sizce ne yapmalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör: