Boy daha uzar mı?

Ferid123

Yoctopat
Daha fazla  
Daha uzar mıyım? Yaş 18 bana kapanıyor gibi geldi bilgisi olan var mı? Emin değilim.

IMG_20260209_153953.jpg

Kemik yaşınız 17 civarı duruyor bu da tahminen 1.5 2 sene daha uzama potansiyeliniz olduğu anlamına gelir tahminen 187 bandına dayanırsınız
Ek olarak 23.00 - 03.00 arasında uykuda olmayı ve beslenmenize dikkat etmeyi ihmal etmeyin.
Hayalim 187-188 arasi olmak InsAllah olurum hergun 800 ml sud ve d3 k2 vitamini aliyorum saat 11-12 arasi uyuyorum umarim dediğin gibi olur

Kaç santim uzayacağını kahin getirsen bilemez, anne ve babanın boyuna göre hesapla, anlarsın zaten. Bir de yakın akrabalarda uzun birileri var mı, o da etkili olabiliyor.

Anne babanın boy ortalaması ile boy hesaplanmaz insan vücudu bir bilgisayar yazılımı değil çok daha karmaşık bir yapı genetik boy potansiyelinizi sadece anne babanızdan değil üst atalarından da alıyorsunuz.

iddia ediyorum ki boy insan vücudunda kilodan sonra genetik olma oranı en düşük iki özellikten biridir, kemiklerin gelişimi üzerinde genetiğin etkisi %50 ise en az %50 si çevresel faktörlerden gelir bunlar başlıca ve kısaca şunlardır ( gelişim döneminde) (kızlarda 18 erkeklerde 20 yaşa kadar )
  • d vitamini, kalsiyum ve magnezyum seviyeleri: kemik yapımı için gerekli mineraller
  • testosteron ve hgh ( büyüme hormonu ) düzeyleri: kemiklerin uzama ve kalınlaşma sinyalini bu hormonlar verir, omuz genişliği ve yüzdeki kemik yapısını da bu hormonlar etkiler
  • eklemleri uyaran egzersiz/hareketler :
basketbol,yüzme,voleybol gibi vücuda boyuna kuvvet uygulayan sporlar eklemleri uyararak ve kemiklerde mikro çatlaklar yaratarak daha fazla kemik dokusu oluşumunu tetikler
- uyku düzeni: büyüme hormonu en çok derin ( rem ) uykusu sırasında salgılanır insanın sirkadiyen ritmi bu hormonu gece saat 23.00 - 03.00 arasında salgılamaya yatkındır

Kapanana kadar doğru zıplama (trambolin kullanma,ayak ucunda değil)d3k2 hakiki süt yoğurt ne varsa aban ramazan geliyor zaten aralıklı oruç iyi uzatır güneşe de çık bol bol benimki öyleydi şahsen
Kış olduğu için güneşe pek çıkamıyorım onun dışında hepsini yapıyom

iddia ediyorum ki boy insan vücudunda kilodan sonra genetik olma oranı en düşük iki özellikten biridir, kemiklerin gelişimi üzerinde genetiğin etkisi %50 ise en az %50 si çevresel faktörlerden gelir bunlar başlıca ve kısaca şunlardır ( gelişim döneminde) (kızlarda 18 erkeklerde 20 yaşa kadar )
  • d vitamini, kalsiyum ve magnezyum seviyeleri: kemik yapımı için gerekli mineraller
  • testosteron ve hgh ( büyüme hormonu ) düzeyleri: kemiklerin uzama ve kalınlaşma sinyalini bu hormonlar verir, omuz genişliği ve yüzdeki kemik yapısını da bu hormonlar etkiler
  • eklemleri uyaran egzersiz/hareketler :
basketbol,yüzme,voleybol gibi vücuda boyuna kuvvet uygulayan sporlar eklemleri uyararak ve kemiklerde mikro çatlaklar yaratarak daha fazla kemik dokusu oluşumunu tetikler
- uyku düzeni: büyüme hormonu en çok derin ( rem ) uykusu sırasında salgılanır insanın sirkadiyen ritmi bu hormonu gece saat 23.00 - 03.00 arasında salgılamaya yatkındır
Umarım dediğin gibidir

Kış olduğu için güneşe pek çıkamıyorım onun dışında hepsini yapıyorum.

Umarım dediğin gibidir.

D vitamini takviyesi aldığın için güneşten alacağın vitamini alıyorsun zaten sorun yok, tek yumurta ikizi olup aralarında 10 cm boy farkı olan insanlar var bu da genetik kadar diğer faktörlerin de etkili olduğunu gösterir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı