Boy nasıl uzatılır?

9. sınıfta 140cm idim. 11. sınıfım 170Cm'yim. Uzarsın yani bekle biraz. Beslenmene ve sporuna dikkat et. Kilo ver. Koş mesela. Normalden daha uzun olamazsın. Belki 1.50 gen denk gelmiştir. Sen ulaşabileceğin en uzun boya ulaşmaya çalış. Yapman gerekenler iyi beslenmek ve spor yapmak. Başka bir şey yapamazsın. İstersen ileride boy uzatma ameliyatı olabilirsin.
Boy uzatma ameliyatını ileride deneyebilirim ama ben doğal yoldan boyumun uzun olmasını istediğimden pek benlik bir şey değil, önerin için teşekkür ederim. :)

Büyük çoğunluk genlerden gelir fakat bunun dışında çevresel faktörler vardır. Bu ne demek, beslenme, egzersiz, uyku gibi faktörler boy uzamasını etkiler. Daha detaya ineceksek büyüme kırkırdağı vardır bu ne kadar süre açık kalırsa senin boyun o kadar uzar gibi düşünebilirsin kabaca. Bildiğim kadarıyla bu erkeklerde 18-20 yaşlarına kadar açıktır, kızlarda 16-18 yaşına kadar açıktır.
Senin yerinde olsam şöyle yapardım. Eğer yaşıtlarımdan boyum kısaysa doktora gidip, boyumun uzamasını engelleyen bir etken var mı bunu öğrenirdim. Belki vitamin eksikliği vardır ya da hormonel bir sorun ya da başka bir problem vardır. Doktor sana söyler eğer bir sorun varsa. Bunun dışında uyku, beslenme ve spor konularına dikkat ederdim.

Uykuna ve dengeli beslenmeye dikkat etmen gerekiyor. En efektif boy uzaması için en geç saat on birde uykuya dalmış olmalısın. Bunun haricinde hormon seviyelerini falan kontrol ettirmek için doktora görünebilirsin.

Düzenli egzersiz yapmanın da faydası olur. Hangi sporu seviyorsan onunla ilgilenip ilerleyebilirsin.

Bu dediklerimi yaparsan genetiğinin el verdiği en yüksek boy sınırına çıkabilirsin. Belki 1.90 olamazsın ancak yine de oldukça yüksek boylara çıkabilirsin.
Öncelikle yorumun için çok teşekkürler, uyku düzenim var yaşıtlarıma göre kötü olabilir 11:00 da uyuyup sabah 8'de kalkıyorum. dediklerini deneyeceğim. :)
Büyük çoğunluk genlerden gelir fakat bunun dışında çevresel faktörler vardır. Bu ne demek, beslenme, egzersiz, uyku gibi faktörler boy uzamasını etkiler. Daha detaya ineceksek büyüme kırkırdağı vardır bu ne kadar süre açık kalırsa senin boyun o kadar uzar gibi düşünebilirsin kabaca. Bildiğim kadarıyla bu erkeklerde 18-20 yaşlarına kadar açıktır, kızlarda 16-18 yaşına kadar açıktır.
Senin yerinde olsam şöyle yapardım. Eğer yaşıtlarımdan boyum kısaysa doktora gidip, boyumun uzamasını engelleyen bir etken var mı bunu öğrenirdim. Belki vitamin eksikliği vardır ya da hormonel bir sorun ya da başka bir problem vardır. Doktor sana söyler eğer bir sorun varsa. Bunun dışında uyku, beslenme ve spor konularına dikkat ederdim.
Öncelikle yorumun için çok teşekkürler, büyüme kapaklarımın kapandığı veya hormonel bir sorun olduğunu vs. düşünmüyorum, ama yine de doktora gitmek bir fayda gösterebilir. Dediklerini deneyeceğim, vakit ayırdığın için teşekkürler. :)
Basketbol oyna. Kendi kendine zıpla. İşe yarar mı bilmiyorum ama.
Öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim, bir ara büyük bir araştırma yapmıştım ve basketbol oynamakta kendi kendime zıplamakta (örnek: ip atlama) bana bir fayda verir diye düşünüyorum. 20 yaşıma kadar aşırı fazla spor yapsam da gelen yorumlardan işin genetiğe bağlı olduğunu anladım. herkese tek tek teşekkür edemedim ama herkesin yorumunu okudum, bu yorumdan açtığım konuya yanıt veren herkese çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı