Boy uzaması için ne yapabilirim?

Ben de geçen sene tam senin durumdaydım. 9. sınıftım ve boyum 1.50'ydi. Yüzme kursu yardımcı oluyordu, ama o da korona'dan gitti o zamanlar. Sonra birden boyum attı. Şuanda 10. sınıfım (11 olmak üzereyim) ve boyum 1.65, ve hala da atıyor sanırım. Yani çok endişelenmeyin, eğer gen varsa uzar.

Yapacak bir şey yok uzarsa uzar uzamazsa uzamaz ama en fazla 165 olursun o da maximum.

Elinizden gelen bir şey yok uzatmak için bir kaç şey yaparsınız işe yarar mı bilemem ama 4 5 cm den fazla etki edeceğini sanmam.
bende 2 metreyi geçmeye doğru koşar adım giden biri olarak durdurmaya çalışıyorum

Lise 1'de ben 1.60 civarlarındaydım 10-15 cm uzadım maksimum.

Basketbol oynamak, yüzmek, ağırlık kaldırmak boy uzatmaz.

Agirlik da kaldirabilirsin. Bu sayede omurgalarin ic ice gecer duzenli uyku ile yay gibi bir anda boyun atar.
Süt içebilirsiniz. Basketbol oynayabilirsiniz.
Basketbol oyna ve bol bol yüz

Basketbol ve yüzme öneririm. Genetiğe de bağlıdır boy uzaması fakat bu sporların boy uzamasına yardımcı olur ayrıca düzenli beslenmede öyle.

Son düzenleme:
Genetiği es geçersek boy uzaması için hormonlar önemli.
Hormonlara ilaçsız şekilde müdahele etmek istiyorsan sağlıklı uyku, sağlıklı beslenme ve düzenli spor şart.
İşin ilaç kısmına da hormon doktoru bakar.
Ailenin boy uzunluğu ne kadar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…