Boy uzar mı?

bayfel

Picopat
Daha fazla  
Eki Görüntüle 2368003
1733512805506.png

Epifiz plak açık mı kapalı mı?

Son düzenleme:
Epifiz plakları kapandıktan sonra tekrar açılamazlar. Ancak, bazı durumlarda, plakların kapanmasını geciktirmek veya kemik büyümesini teşvik etmek için tıbbi müdahaleler yapılabilir. okuduğum bbilgiye göre fakat tehşis koyabilecek kadar yetenekli hissetmiyorum kendimi :D

Doktor vs. değilim ama gövde röntgeniyle epifiz plağına bakılanı ilk defa görüyorum. Pazu kemiğine bakacak olursanız epifiz kıkırdak halinde olsaydı orada boşluk görürdünüz hafif karaltılı çıkardı. Buradaki röntgende epifiz yüksek oranda kemikleşmiş gibi duruyor sadece kaynaşma çizgileri seçilebiliyor ancak gelişim sanırım tam olarak tamamlanmamış. Humeral growth plate diye aratırsanız açık plağın nasıl görüneceğini bulabilirsiniz. Ortopedi doktoruna danışmanız gerekiyor çünkü pazu kemiği epifizinin açık oluşu boy uzamasına katkı sağlamaz sonuçta kolunuz uzuyor diye boy uzamaz. Omurlar için ortopediste danışın.

Doktor vs. değilim ama gövde röntgeniyle epifiz plağına bakılanı ilk defa görüyorum. Pazu kemiğine bakacak olursanız epifiz kıkırdak halinde olsaydı orada boşluk görürdünüz hafif karaltılı çıkardı. Buradaki röntgende epifiz yüksek oranda kemikleşmiş gibi duruyor sadece kaynaşma çizgileri seçilebiliyor ancak gelişim sanırım tam olarak tamamlanmamış. Humeral growth PLA'te diye aratırsanız açık plağın nasıl görüneceğini bulabilirsiniz. Ortopedi doktoruna danışmanız gerekiyor çünkü pazu kemiği epifizinin açık oluşu boy uzamasına katkı sağlamaz sonuçta kolunuz uzuyor diye boy uzamaz. Omurlar için ortopediste danışın.

Film çektirmeden bir yolu yok mu hocam ya bende baktırmak istiyorum.

Doktor vs. değilim ama gövde röntgeniyle epifiz plağına bakılanı ilk defa görüyorum. Pazu kemiğine bakacak olursanız epifiz kıkırdak halinde olsaydı orada boşluk görürdünüz hafif karaltılı çıkardı. Buradaki röntgende epifiz yüksek oranda kemikleşmiş gibi duruyor sadece kaynaşma çizgileri seçilebiliyor ancak gelişim sanırım tam olarak tamamlanmamış. Humeral growth plate diye aratırsanız açık plağın nasıl görüneceğini bulabilirsiniz. Ortopedi doktoruna danışmanız gerekiyor çünkü pazu kemiği epifizinin açık oluşu boy uzamasına katkı sağlamaz sonuçta kolunuz uzuyor diye boy uzamaz. Omurlar için ortopediste danışın.
1734871145773.png
bu röntgenden belli mi

Kapanmış gibi gözüküyor ancak salt beyaz değil yani plak tam olarak kemikleşmemiş gibi duruyor dediğim gibi ben doktor değilim ortopediste danışmanız gerekiyor. Tahminimce 16.5-18.5 yaşlarındasınızdır. Doktorunuzdan kemik yaşı tayini vs. gibi detayları öğrenebilirsiniz. Öyle 10cm felan uzama beklemeyin derim olsa olsa 4cm civarı uzarsınız veya hiç uzamayabilirsiniz bunu ancak zaman gösterir.

Film çektirmeden bir yolu yok mu hocam ya bende baktırmak istiyorum.
Epifiz plağının kapanıp kapanmadığını ancak röntgen ile öğrenirsiniz.

Kapanmış gibi gözüküyor ancak salt beyaz değil yani plak tam olarak kemikleşmemiş gibi duruyor dediğim gibi ben doktor değilim ortopediste danışmanız gerekiyor. Tahminimce 16.5-18.5 yaşlarındasınızdır. Doktorunuzdan kemik yaşı tayini vs. gibi detayları öğrenebilirsiniz. Öyle 10cm felan uzama beklemeyin derim olsa olsa 4cm civarı uzarsınız veya hiç uzamayabilirsiniz bunu ancak zaman gösterir.

Epifiz plağının kapanıp kapanmadığını ancak röntgen ile öğrenirsiniz.
2 hafta 18 e gireceğim. boyum 178

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı