Boy uzatmada ilaç zararlı mıdır?

moncucu

Decapat
Daha fazla  
15 yaşındayım boyum 1.65 falan yani çok kısa. Babamın boyu benden birazcık daha fazla sadece annem biraz daha kısa. Abim 1.80 boyu var. Sizce ergenlik bitene kadar uzar mıyım? Yoksa ilaçla tedavi mi olmam gerekiyor? Daha önce bu tarz ilaç kullanmış kişiler bilgi verebilir mi? Bu ilaçların çok zararı var mıdır?

15 yaşındayım boyum 1.65 falan yani çok kısa. Babamın boyu benden birazcık daha fazla sadece annem biraz daha kısa. Abim 1.80 boyu var. Sizce ergenlik bitene kadar uzar mıyım? Yoksa ilaçla tedavi mi olmam gerekiyor? Daha önce bu tarz ilaç kullanmış kişiler bilgi verebilir mi? Bu ilaçların çok zararı var mıdır?
İlaç zararlı mı bilmem ama daha 15 yaşındasın bu yaşta boyunu kafana takma daha önünde uzun yol var en geç 21 yaşına kadar uzayacaksın zaten ilaca başvurmak yerine kendin ne yapabileceğine bak sporla felan uğraş mesela uykunu düzene sok vitamin takviyesi al güneşe çık(d vitamini için).

İlaç zararlı mı bilmem ama daha 15 yaşındasın bu yaşta boyunu kafana takma daha önünde uzun yol var en geç 21 yaşına kadar uzayacaksın zaten ilaca başvurmak yerine kendin ne yapabileceğine bak sporla felan uğraş mesela uykunu düzene sok vitamin takviyesi al güneşe çık(d vitamini için).
21 yaşına kadar umut var* böyle düzelteyim.

İlaç zararlı mı bilmem ama daha 15 yaşındasın bu yaşta boyunu kafana takma daha önünde uzun yol var en geç 21 yaşına kadar uzayacaksın zaten ilaca başvurmak yerine kendin ne yapabileceğine bak sporla falan uğraş mesela uykunu düzene sok vitamin takviyesi al güneşe çık(D vitamini için).

21 yaşına kadar umut var* böyle düzelteyim.

Ben normalde uzuyordum fakat neredeyse 1, 1-5 senedir aynı boydayım. Beni bu korkutuyor sadece. Normalde uzuyordum ama sanki durmuş gibi boyumun uzaması. Zaten lise sona kadar değişmezse ilaç takviyesi alacağım.

Genetik belli zaten. O yüzden pek umudum yok. Alışmaya çalışacağım sanırım. Ama boyum sanırım biraz daha uzunmuş. Ben 1.65'i önceden ölçmüştüm. Şimdi baktım da 1.70 civarı falanım. Yüksek tabanlı ayakkabı falan derken halledicez bir şekilde.
Ben de 15 yaşındayım. Boy 1.58. Ben uzarım diye düşünüyorum takma yani sen de.

Ben de 15 yaşındayım. Boy 1.58. Ben uzarım diye düşünüyorum takma yani sen de.
Ailenin boyları nasıl peki? Yani genetik olarak kötüysen maalesef ki uzayamazsın çok fazla. Ama 1.58 baya kısaymış. Bence bir doktora falan gidebilirsin. Belki hormonel sıkıntıların vardır. Doktora erkenden gidin hızlı çözülsün. Tedavi sürecini geçe bırakırsanız pek sağlıklı olmaz.

Ailenin boyları nasıl peki? Yani genetik olarak kötüysen maalesef ki uzayamazsın çok fazla. Ama 1.58 baya kısaymış. Bence bir doktora falan gidebilirsin. Belki hormonel sıkıntıların vardır. Doktora erkenden gidin hızlı çözülsün. Tedavi sürecini geçe bırakırsanız pek sağlıklı olmaz.
Ailecek boylar kısa . Doktora gittik zaten bir sıkıntı yok sadece genetik. Kısa ama yapacak bir şey yok alışmak lazım. Bir de benim boy uzamam yeni başladı gibi ondan uzarım daha diye tahmin ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı