Boyum 172 mi yoksa daha mı fazla?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Tam boy bir video çekmiştim ve videodan bir kare alıp burada paylaşmak istiyorum. Arkada kapı var ve boyum ile kapı uzunluğunu tahminen ölçerek boyumun kaç santim olduğunu söyleyebilir misiniz?
1693524245777.png

image.png

Son düzenleme:
images (14).jpeg

Bunun adı metre, namı diğer şerit metre. Kendisini doğal ortamında yani inşaatçı amcaların ve mobilyacıların kemerlerinin sağ yan kısmına takılmış şekilde gözlemleyebilirsin.
Bu alet, içinde genelde 5 metrelik bir metal şerit barındırır. İçinde sarılı halde olan şertin üzerinde, 1 cm aralıklar ile çizilmiş çizgiler vardır ve 1-500cm arasında ölçüm yapmanı sağlarlar.
Bu nesnenin şeritinin ucunda, 90° kıvrılmış bir çıkıntı vardır. Kendini arkandaki kapıya dayamak sureti ile dik durduktan sonra, ucundaki o kıvırma tombik ayak başparmağın ile bastır ve metreyi kafana doğru çekek. Elini kafana yan olarak tutunca (Elin, kafanın en üstüne 180° açı ile konumlanınca) şerit metreyi elinin iç kısmına kadar getir. Bir şahinin avını yakalaması gibi, o en son çektiğin yeri yakala. Oraya denk gelen sayı, boyunu tam olarak söyleyecektir.

Şerit metrenin tarihinin, eski Mısırda, "Kenbet" olarak adlandırılan (günümüz mahkemeleri) komisyonlarda suçlulara kazığa oturtma cezası verildiğinde oturtulacakları kazığın uzunluğunu ölçmek için kullanılan kumaş şeritlere dayandığını biliyor muydunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı