Boyum kısa

kısa28

Decapat
Erkeğim boyum kısa 1.64 16 yaşındayım moralim bozuldu. Hep kısayım uzamıyordum da. Ne yapmam gerek? Sürekli aklımda.

Kısa kalabilirsin, 5cm'den fazla uzayamazsın, benim yorumum uzama üzerineydi. Ayrıca genetik çok büyük bir kısmıdır boyun, evet. Sen gelişimini durdurabilirsin ama çok küçük bir miktar dışında fazladan gelişmesini sağlayamazsın.

Genetik deyince aklınıza sadece anne veya baba gelmesin. Annemden 30, babamdan da 25cm kadar uzunum. Benden birkaç santim kısa olan dayılarım var. Çevresel faktörler için tam olarak oran veremeyeceğim ama, olsa olsa en fazla 5 santimetre etki eder.

Boyun uzun olunca adam olmuyorsun. Kafaya takılacak bir şey değil.
Naim Süleymanoğlu da 1,47 m ama adam kendisinin 3 katı şeyi kaldırmış. Türkiye için gurur kaynağı olmuş birisi.

Uzun boylu olup ne yapıcaksın? Kızın tepesine çıkıp ezan mı okuyacaksın? Güzel ülkemizdeki kızları görüyorsun senden pek uzun değiller o yüzden kafana takma ve zıplamayı unutma.

Bir kere kısa-uzun boylu olmak avantaj veya dezavantaj değil. Türk kadınlarının ortalamasına göre baya uzunum, bir faydasını görmedim. İnsan kendi avantajını kendi yaratır. Ne kadar etkileyici, donanımlı, bilgili, başarılı, düşünceli olduğun fiziksel özelliklerinin ötesine geçer her zaman. Evet fizik ilk bakışta önemlidir dikkat çekmek için, ama devamında yapacakların asıl senin ne olduğunu gösterir.

Yüzme, basketbol gibi sporlar, doktor kontrolünde vitamin takviyeleri genetik sınırlarını zorlamanı sağlayabilir.

Yeni öğrendiğim bir şey de şu: insanlar genel olarak 2,5 yaşındaki boyunun iki katı kadar uzuyorlarmış. Ne kadar doğrudur bilmem ama Avustralyalı nineler böyle hesaplıyormuş çocukların boyunun yaklaşık ne kadar olacağını. Genelde de tutuyormuş.

Boyun uzun olunca adam olmuyorsun. Kafaya takılacak bir şey değil.
Naim Süleymanoğlu da 1,47 m ama adam kendisinin 3 katı şeyi kaldırmış. Türkiye için gurur kaynağı olmuş birisi.
Kendini avutma sanatini iyi kavramişsin. Kisa boylularin cogunlugu kiskanc oluyor. Kıskandiklari insanlara laf atarak rahatliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…