Boyum Uzamıyor

Dostum, ben boy uzatmak için değil de 1-2 senedir kendimi bildim bileli daha çok rahat uyuduğumdan yastıksız uyuyorum. Lakin, yüz üstü yastıksız ve sağ kol sağa sol kol sola doğru açık şekilde uyurum hep. Çok sevdiğim, çok rahat ettiğim bir uyuma şekli.

İlle sırt üstü mü yatmam gerekiyor?
Evet dostum ne yazık ki sırtüstü ve kolların mümkün olduğunca beline yakın. Yani ölü gibi yatacaksın. İlk birkaç gün etrafına yastıklar koyup hareket kabiliyetini düşür. Birkaç günün ardından vücudun alışacak ve uyurken de postürün uzun bir süre bozulmayacak.

Olayın genetik olayına tam inanmıyorum ben beslenme diye düşünüyorum.

Genetik insanda herşeydir ortak mirasdır. Anne Baba uzun diye çocukta uzun olacak diye istisnasız bir durum yoktur ama oranı yüksektir. Beslenme demişsiniz, sıradan bir beslenme hayatı olanlar 1.89 boylarına çıkabiliyor bunun örnekleri bizzat benim çevremde var.

Genetik insanda herşeydir ortak mirasdır. Anne Baba uzun diye çocukta uzun olacak diye istisnasız bir durum yoktur ama oranı yüksektir. Beslenme demişsiniz, sıradan bir beslenme hayatı olanlar 1.89 boylarına çıkabiliyor bunun örnekleri bizzat benim çevremde var.
Hayır, yani bir adam ailesi kısa diye kendi kısa olacak diye bir şey yok dedem 1.67 babam 1.83 amcalarım falan'da 1.80 üstü boydalar, beslenme ve şans işi diğer akrabalarına bakarak söyleyebiliriz, bana kalırsa genetik bir kısmını etkiliyor, tabi kimisinde genetik baskındır kimisinde beslenme bilemezsiniz.

Asılmak, basketbol, voleybol veya yüzme gibi sporlar boy uzatmaz. Bunlar bir halk efsanesidir. Gerinmenize yardımcı olup, sizi asıl olmanız gereken boya getirirler ve boyunuz bir kaç cm atar doğru lakin bu boy uzatmak değil, asıl olduğunuz boya dönmektir.

Boy uzatma da %75-85 arası baskın olan genetiktir. Geriye kalan %15 ise sizin beslenmenize ve uyku durumuna kalır. Bol bol süt içmeyi ihmal etmeyin. Tanıdığım çoğu 1.80 arkadaş, bunu süte borçlu olduğunu söylemektedirler.
Bir tek uykuda sorunum var aslında.

Hayır, yani bir adam ailesi kısa diye kendi kısa olacak diye bir şey yok dedem 1.67 babam 1.83 amcalarım falan'da 1.80 üstü boydalar, beslenme ve şans işi diğer akrabalarına bakarak söyleyebiliriz, bana kalırsa genetik bir kısmını etkiliyor, tabi kimisinde genetik baskındır kimisinde beslenme bilemezsiniz.

Benim söylediğimin aksini değil tersten bir örneğini vermişsiniz. Ailesi kısa olan birinin de onlar gibi kısa olacağı aksi ispatlanamaz bir durum değildir. Ailesine karşı uzun olması beslenmeye bağlanamaz genetiktir. Tıpkı ailesi uzun o da kesin uzun olacak diye kesin bir görüşün olmadığı gibi. Ama çoğu zaman bu anne baba boyu ile alakalıdır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı