Boyum uzar mı?

Emre.wtd

Hectopat
3 ay önce 13 yaşıma bastım ve boyum 1.75 1.78 civarlarında. 60 kiloyum, basketbol oynuyorum. NBA olmasa da en azından Euro League'de oynamak istiyorum (her ne kadar babam derslerimde başarılı olmamı söyleyip basketbol oynamama karşı çıksa da) boyum ne kadar uzar?

Merhabalar, 13 yaşındayken benim de boyum 1.80 1.83 civarıydı 14 yaşına ulaştığımda ise 1.88 1.90 civarına ulaşmıştı yani daha uzaması mümkün fakat genlerinize ve yaptığınız sporlar gibi birkaç dış etkene bağlı bir olay bu. Yani kesin bir cevap vermek mümkün değil, bu konuda bir çocuk doktoruna görünmeniz daha doğru olucaktır. Ayrıca basbektolda boy her zaman en önemli şey değil. Bir de bir tavsiyem olucak 68-70 kilo civarına çıkmanız(yağ kütlesini az ve kas kütlesini fazla bir şekilde arttırarak) daha sağlıklı olucaktır.

Belli olmaz, ben 14 yaşımda çok uzamıştım ama sonra büyük oranda yavaşladı uzamam. Genetiğinin maksimum ulaşabileceği seviyeyi görmen için iyi gece uykusu çekmen ve vücuduna gerekli proteini ve kalsiyumu vermen gerek. Ama şimdi eğer aile bireylerinin çoğu 175 civarıysa çokta bir şey bekleme.

Ekleme: İyi gece uykusundan kastım, saat 11'den sonra uyuyor olman lazım ve 8 saat uyuyor olman lazım.

3 ay önce 13 yaşıma bastım ve boyum 1.75 1.78 civarlarında. 60 kiloyum, basketbol oynuyorum. NBA olmasa da en azından Euro League'de oynamak istiyorum (her ne kadar babam derslerimde başarılı olmamı söyleyip basketbol oynamama karşı çıksa da) boyum ne kadar uzar?
Belki 1.80 olursun belki 2 Metre. Bunu biz bilemeyiz. Genetiğin fazla olmak üzere yaşantın bunu belirler. Uyku kalitenden, yaptığın spora kadar...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı