Boyumu nasıl uzatabilirim?

no.name.nb

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 17 (18'e 6 ay kaldı) yaşındayım boyum 1.61. Boyum her zaman yaşıtlarıma göre çok kısa olmuştur. Bu yüzden her 6 ayda bir hastaneye gidip boy kontrolüne giriyordum. Her seferinde doktorlar 6 ayda kaç cm uzadığıma bakıp daha uzar diyorlardı. Bundan 3 4 ay önce farklı bir konu için hastaneye gittiğimde doktor boyuma şaşırıp elimin filmini çektirdi. Çok hatırlamıyorum ama eklemlerimin artık kapanıp kapanmadığına bakmıştı. Sonrasında başka hastaneden endokrin bölümüne gitmemizi geç kalmadıysak destek verileceğini söylemişti. Fakat eklemlerimin kapandığını ve uzayamayacağımı söylediler. Tabii bu benim için yıkıcı bir şey oldu 30 yaşıma da gelsem 1.60 küsur kalacağım gerçekten kötü bir düşünceydi üstelik MSÜ planımda vardı erkek için boy sınırı 1.65. Eklemlerimi açmamın bir yolu var mıdır veya boy uzatma ameliyatı fiyatları konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz?

Not: İlçemdeki doktorlar sadece boyumu ölçüp senede şu, 5 senede şu kadar uzarsın deyip gönderiyorlardı yani ilgisizlerdi ama bu doktor ailemde hormon eksikliği yaşayan kişiler olmadığını vs. sormuştu, ilgiliydi yani ben o zamanlar küçük olduğum için hiç doktora kuzenimde vardı diye sormak aklıma gelmemişti. Keza annemde söylememişti. Kuzenimde hormon eksikliği vardı bu arada doktor sorunca onu da söyledik.
6 ay önce boyum 159.5 çıkmıştı geçen gün ölçtüğümda tam 1.5 cm uzadığımı gördüm.

Merhaba arkadaşlar 17 (18'e 6 ay kaldı) yaşındayım boyum 1.61. Boyum her zaman yaşıtlarıma göre çok kısa olmuştur. Bu yüzden her 6 ayda bir hastaneye gidip boy kontrolüne giriyordum. Her seferinde doktorlar 6 ayda kaç cm uzadığıma bakıp daha uzar diyorlardı. Bundan 3 4 ay önce farklı bir konu için hastaneye gittiğimde doktor boyuma şaşırıp elimin filmini çektirdi. Çok hatırlamıyorum ama eklemlerimin artık kapanıp kapanmadığına bakmıştı. Sonrasında başka hastaneden endokrin bölümüne gitmemizi geç kalmadıysak destek verileceğini söylemişti. Fakat eklemlerimin kapandığını ve uzayamayacağımı söylediler. Tabii bu benim için yıkıcı bir şey oldu 30 yaşıma da gelsem 1.60 küsur kalacağım gerçekten kötü bir düşünceydi üstelik MSÜ planımda vardı erkek için boy sınırı 1.65. Eklemlerimi açmamın bir yolu var mıdır veya boy uzatma ameliyatı fiyatları konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz?

Not: İlçemdeki doktorlar sadece boyumu ölçüp senede şu, 5 senede şu kadar uzarsın deyip gönderiyorlardı yani ilgisizlerdi ama bu doktor ailemde hormon eksikliği yaşayan kişiler olmadığını vs. sormuştu, ilgiliydi yani ben o zamanlar küçük olduğum için hiç doktora kuzenimde vardı diye sormak aklıma gelmemişti. Keza annemde söylememişti. Kuzenimde hormon eksikliği vardı bu arada doktor sorunca onu da söyledik.
6 ay önce boyum 159.5 çıkmıştı geçen gün ölçtüğümda tam 1.5 cm uzadığımı gördüm.
Eklemlerin kapanmış ise hiç bir yol boyunu uzatamaz. Kaldı ki uzama dönemin bitmemiş olsa bile 5-6 yıl basketbol, voleybol oynasan ancak 3-4 cm fark eder. Ameliyatın artı ve eksilerini araştırıp girmelisin iyice araştırmadan girme.

Zıpla.
Şaka bir yana gerçekten zıplamak lazım. Basketbol kursuna yazıl ve bakma yalanlayan kişiler olacaktır ama süt iç. Son boy uzama dönemlerin acele etmen lazım. Onun dışı yüzme işe yarıyor demişlerdi ama bilmiyorum muhtemelen yarıyordur ki zaten yüzme tüm kasları çalıştırıyor eklemlerin içinde iyi gelir

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar 17 (18'e 6 ay kaldı) yaşındayım boyum 1.61. boyum her zaman yaşıtlarıma göre çok kısa olmuştur. Bu yüzden her 6 ayda bir hastaneye gidip boy kontrolüne giriyordum. Her seferinde doktorlar 6 ayda kaç cm uzadığıma bakıp daha uzar diyorlardı. Bundan 3 4 ay önce farklı bir konu için hastaneye gittiğimde doktor boyuma şaşırıp elimin filmini çektirdi. Çok hatırlamıyorum ama eklemlerimin artık kapanıp kapanmadığına bakmıştı. Sonrasında başka hastaneden endokrin bölümüne gitmemizi geç kalmadıysak destek verileceğini söylemişti. Fakat eklemlerimin kapandığını ve uzayamayacağımı söylediler. Tabii bu benim için yıkıcı bir şey oldu 30 yaşıma da gelsem 1.60 küsur kalacağım gerçekten kötü bir düşünceydi üstelik MSÜ planımda vardı erkek için boy sınırı 1.65. Eklemlerimi açmamın bir yolu var mıdır veya boy uzatma ameliyatı fiyatları konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz?

Kanka hala uzamayı görebiliyorsan bir anda 10 cm de atabilirsin 21-22 yaşına kadar ben pek inanmıyorum o eklem kapanmasına falan çünkü kapakçık kapansa bile 2-3 cm yine atabiliyorsun. Ama ben senin uzayacağını düşünüyorum 1.70 falan olursun. Lokman hekimden kendine kür yaptır o metabolizmayı destekliyor. Arka bacağına genişletme hareketlerine odaklan günde en az 1 kez arka bacağına genişlet bol bol barfix çubuğunda kal. Sen uzayacağına inanarak yap gerisini Allah'a bırak.

Zıpla.
Şaka bir yana gerçekten zıplamak lazım. Basketbol kursuna yazıl ve bakma yalanlayan kişiler olacaktır ama süt iç. Son boy uzama dönemlerin acele etmen lazım. Onun dışı yüzme işe yarıyor demişlerdi ama bilmiyorum muhtemelen yarıyordur ki zaten yüzme tüm kasları çalıştırıyor eklemlerin içinde iyi gelir
Sallama dostum. Basketbol boy uzatmaz, uzun boylu insanlar daha avantajlı olduğu için basketbol oynar ve kariyer konusunda daha verimli bir hayat yaşar. Kendim lisanslı basketbolcuyum bir sürü alanında uzman antrenörümüz de aynı şeyleri söyledi. İnsanların aklı ile alay etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı