no.name.nb
Hectopat
Merhaba arkadaşlar 17 (18'e 6 ay kaldı) yaşındayım boyum 1.61. Boyum her zaman yaşıtlarıma göre çok kısa olmuştur. Bu yüzden her 6 ayda bir hastaneye gidip boy kontrolüne giriyordum. Her seferinde doktorlar 6 ayda kaç cm uzadığıma bakıp daha uzar diyorlardı. Bundan 3 4 ay önce farklı bir konu için hastaneye gittiğimde doktor boyuma şaşırıp elimin filmini çektirdi. Çok hatırlamıyorum ama eklemlerimin artık kapanıp kapanmadığına bakmıştı. Sonrasında başka hastaneden endokrin bölümüne gitmemizi geç kalmadıysak destek verileceğini söylemişti. Fakat eklemlerimin kapandığını ve uzayamayacağımı söylediler. Tabii bu benim için yıkıcı bir şey oldu 30 yaşıma da gelsem 1.60 küsur kalacağım gerçekten kötü bir düşünceydi üstelik MSÜ planımda vardı erkek için boy sınırı 1.65. Eklemlerimi açmamın bir yolu var mıdır veya boy uzatma ameliyatı fiyatları konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir misiniz?
Not: İlçemdeki doktorlar sadece boyumu ölçüp senede şu, 5 senede şu kadar uzarsın deyip gönderiyorlardı yani ilgisizlerdi ama bu doktor ailemde hormon eksikliği yaşayan kişiler olmadığını vs. sormuştu, ilgiliydi yani ben o zamanlar küçük olduğum için hiç doktora kuzenimde vardı diye sormak aklıma gelmemişti. Keza annemde söylememişti. Kuzenimde hormon eksikliği vardı bu arada doktor sorunca onu da söyledik.
6 ay önce boyum 159.5 çıkmıştı geçen gün ölçtüğümda tam 1.5 cm uzadığımı gördüm.
Not: İlçemdeki doktorlar sadece boyumu ölçüp senede şu, 5 senede şu kadar uzarsın deyip gönderiyorlardı yani ilgisizlerdi ama bu doktor ailemde hormon eksikliği yaşayan kişiler olmadığını vs. sormuştu, ilgiliydi yani ben o zamanlar küçük olduğum için hiç doktora kuzenimde vardı diye sormak aklıma gelmemişti. Keza annemde söylememişti. Kuzenimde hormon eksikliği vardı bu arada doktor sorunca onu da söyledik.
6 ay önce boyum 159.5 çıkmıştı geçen gün ölçtüğümda tam 1.5 cm uzadığımı gördüm.