Boyutları farklı RAM'ler çift kanal çalışır mı?

tameryksll

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Ben 1 sene önce bilgisayar topladım 8 GB RAM bulunmakta fakat yeni oyunlar için yeterli olmuyor. Bu yüzden yeni RAM almayı düşünüyorum, kafamda bazı sorular var. Şimdi iki farklı markadan RAM'ler çift kanal çalışır mı? MHz, ve CL değeri aynı, markası aynı ama birisi 8 GB birisi 4 GB RAM'ler çift kanal çalışır mı?
RAM hakkında güzel bir bilgi verirseniz çok sevinirim, yanlış bir şey almaktan korkuyorum. Para konusunda da kısıtlıyım. RAM fiyatları da bayağı uçtu, o yüzden uygun fiyata nasıl bir RAM alırım? (Şu anda Kingston HyperX 2400 MHz CL15 8 GB RAM bulunmakta.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı marka olma zorunluluğu yok. Uyumlu olduktan sonra çift kanal çalışır fakat bellek boyutlarının aynı olması gerekiyor. Yani 8+4 kombinasyonu çift kanal olarak çalışamaz.

Ben 1 sene önce bilgisayar topladım 8 GB RAM bulunmakta fakat yeni oyunlar için yeterli olmuyor. Bu yüzden yeni RAM almayı düşünüyorum, kafamda bazı sorular var. Şimdi iki farklı markadan RAM'ler çift kanal çalışır mı? MHz, ve CL değeri aynı, markası aynı ama birisi 8 GB birisi 4 GB RAM'ler çift kanal çalışır mı?
RAM hakkında güzel bir bilgi verirseniz çok sevinirim, yanlış bir şey almaktan korkuyorum. Para konusunda da kısıtlıyım. RAM fiyatları da bayağı uçtu, o yüzden uygun fiyata nasıl bir RAM alırım? (Şu anda Kingston HyperX 2400 MHz CL15 8 GB RAM bulunmakta.)
Biz okuldayken bir sınıfımız vardı. Orada PC topluyorduk fazla malzemeler ile ve denedim oluyor, farklı boyutta da ama onlar DDR2'ydi. Bu fark eder mi emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz okuldayken bir sınıfımız vardı. Orada PC topluyorduk fazla malzemeler ile ve denedim oluyor, farklı boyutta da ama onlar DDR2'ydi. Bu fark eder mi emin değilim.
CPU-Z eski sistemlerde hata yapabiliyor CPU-Z ile bakıyorsanız.
Çift kanal için, her iki belleğin de aynı kapasitede olması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı