Farklı MHz RAM'ler çift kanal çalışır mı?

RedOx

Kilopat
Arkadaşlar elimde şu an 12 GB RAM var ve anakartım 2 slotlu, 4 GB olan RAM'in yerine 8 GB RAM almayı planlıyorum. Diğer RAM gibi DDR4, CL 15 ve aynı marka RAM ancak biri 2400MHz diğeri 3000MHz performansta bir fark olur mu yoksa ikisi de 2400'e sabitlenip 2 tane 2400MHz RAM almışım gibi Dual Channel mi çalışırlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar elimde şu an 12 GB RAM var ve anakartım 2 slotlu, 4 GB olan RAM'in yerine 8 GB RAM almayı planlıyorum. Diğer RAM gibi DDR4, CL 15 ve aynı marka RAM ancak biri 2400MHz diğeri 3000MHz performansta bir fark olur mu yoksa ikisi de 2400'e sabitlenip 2 tane 2400MHz RAM almışım gibi Dual Channel mi çalışırlar?
Bir uyumsuzluk çıkmadığı sürece ikisi de 2400MHz hızda Dual olarak çalışır.

Örnek veriyorum. 2000Mhz bir bellek ile 2500Mhz bellekl ile kullanırsan en düşük olan gibi frekansını kısıp ayını derecede çalışacaktır. Lakin kişisel ve daha bilgili insanların önerdiği gibi 2000e 2000 kullanmanızı öneriyorum. Uzun lafın kısası ikisi de en düşükte eş değer çalışacaktır.

Hocam CL değeri, frekansı aynı olsun. Aynı marka almaya özen gösterin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı