Bozuk bataryayı kullanmaya devam etmek zararlı mıdır?

2800kwh

Centipat
7 Yıllık MSI kullanıcısıyım. Batarya son 2-3 senedir çalışmıyor. Batarya ışığı turuncu yanıp sönüyor ve sürekli %0, şarj oluyor veya olmuyor diye yazmıyor bile.
Bu halde iken bataryayı çıkartıp atmalı mıyım? Yoksa ani elektrik kesintileri, voltaj dalgalanmaları vs. gibi durumlar için takılı kullanmaya devam mı etmeliyim?
Kullanmaya devam edersem; bilgisayar fişe takılı ve kapalı iken bataryayı şarj etmeye çalışıp elektrik tüketir mi?
Ayrıca batarya takılı iken yüksek performans gerektiren program ve oyunlarda performans kaybı yaşar mıyım?

Elektrik işlerinden pek anlamadığım için prize takılı kullanırken anakarta gelen elektrik priz-anakart yolunu mu izliyor yoksa priz-batarya-anakart yolunu mu izliyor emin değilim. 2. yolu izliyorsa verimlilik kaybı yaşarım diye düşünüyorum.

Laptoplarda fişe taktığın anda masaüstü gibi tam performans çalışıyor, pil varsa pili de şarj ediyor tabi.
Benim de laptop'umun pili bozuk ama çıkarınca dengesi bozuluyor, bende o yüzden takılı kullanıyorum. :)
Yani takılı kalsın, sorun olmaz.

Laptoplarda fişe taktığın anda masaüstü gibi tam performans çalışıyor, pil varsa pili de şarj ediyor tabi.
Benim de laptop'umun pili bozuk ama çıkarınca dengesi bozuluyor, bende o yüzden takılı kullanıyorum. :)
Yani takılı kalsın, sorun olmaz.
Diyelim prizden 10 birim elektrik gelirken, bataryanın bozuk olmasından dolayı 2 biriminin kaybolup, bilgisayara 8 birim elektrik gelmesi gibi bir ihtimal olabilir mi? Veya bilgisayar ihtiyacı olan 10 birimi her türlü çekip,bozuk batarya sebebiyle toplam 12 birim elektrik tüketebilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı