Bozuk ekran kartı nasıl kaldırılır?

Yer
Sonsuzluk
AMD Radeon HD8670 harici ekran kartına sahibim. Bu ekran kartı 3-4 yıl önce yandı ve şu anda Driver'i her güncellemeye çalıştığımda hep bilgisayarım çöküyor. Son çare olarak ekran kartını tamamen bilgisayardan kaldırmak aklıma geldi. Sürücüyü aygıt yöneticisinden de kaldırmayı denedim olmadı, DDU (display Driver uninstaller) programı ile de denedim fakat yine olmadı. Bu ekran kartımı nasıl kaldırabilirim? Sadece işlemcimin kendi ekran kartını (Intel(r) HD Graphics family) kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Görev yöneticisine girin ve ekran kartını bulun. Orada devre dışı bırak butonu olması lazım.
Aygıt yöneticisi pardon düzenledim yazımı tekrardan.

Denedim fakat olmadı, bir sonuç vermedi.

DDU'u normal modda çalıştırdın değil mi?

Eğer bu şekilde yaptıysan kaldırması gerekir.

Windows 10 kullanıyorum. Güvenli modda çalıştırdım ve kaldırıldı yazısını gördüm ve yeniden başladı bilgisayar. Normal moda geçtiğimde ise sonuç aynıydı.

Lütfen bu duruma bir çare bulun.

Bir de " Driver Sweeper" isimli programla dene istersen.

Aynı şekilde güvenli modda başlatmayı unutma. Aklıma başka çözüm yolu gelmedi, bu şekilde çözülmesi gerek.

Bir de " Driver sweeper" isimli programla dene istersen.

Aynı şekilde güvenli modda başlatmayı unutma. Aklıma başka çözüm yolu gelmedi, bu şekilde çözülmesi gerek.

Maalesef bu da sorunuma çare olmadı.
Resimde de gördüğünüz gibi microsoft temel görüntü bağdaştırıcısını güncellemeye kalktığımda bilgisayar tamamen çöküyor ve zerre açılmıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    3,1 KB · Görüntüleme: 93
Onu güncellemeyeceksin zaten, sisteminde ekran kartı yoksa bilgisayar İntelin dahili grafik işlemcisini kullanır. Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısının gözükmesinin sebebi sisteminde ekran kartı takılı olmadığı için intel işlemci sana belli ölçüde grafik imkanı sunuyor.

Not olarak: İntel Graphicsi kaldırırsan muhtemelen oda kalkar. Sonrasın da ise intelin sitesinden güncel versiyonu indirebilirsin.

Onu güncellemeyeceksin zaten, sisteminde ekran kartı yoksa bilgisayar İntelin dahili grafik işlemcisini kullanır. Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısının gözükmesinin sebebi sisteminde ekran kartı takılı olmadığı için intel işlemci sana belli ölçüde grafik imkanı sunuyor.

Not olarak: İntel Graphicsi kaldırırsan muhtemelen oda kalkar. Sonrasın da ise intelin sitesinden güncel versiyonu indirebilirsin.
Sistemde ekran kartı var.Fakat bu ekran kartı yandı. İntel ile kaldırmayı deneyeceğim olursa yazarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı