Bozuk ekran kartı sağlam sistemi bozar mı?

Yer
182. Filoda
Daha fazla  
Dostlar benim arkadaşım bir şeyler yapmış ve ekran kartının güç ışığının yanmadığını söyledi. Ekran kartı bozuk demiyorum fakat en kötü seneryoyu düşünmek gerekirse benim bilgisayarıma takarsak benim sistemimi bozar mı?
(Yaptığı işlem arkadaşının SSD'si bozuk mu değil mi diye anlamak için kendi sistemine takmış. Ekrana görüntü vermemiş. BIOS pili, silgiyle silme gibi işlemler yaptırmıştım ama sorun çözülmedi. Arkadaşın PSU'sundan şüphelendim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun sadece ekrana görüntü vermemesi ise parçaları tek tek denemeniz ve ekranda bir uyarı falan varsada sorunu çözmeniz için araştırmanızı öneriyorum. Ben şüpheli ekran kartını önce bozuk olan sistemde denemenizi öneriyorum. Bende @Recep Baltaş hocamız gibi bozuk bir ekran kartının bilgisayarı bozduğunu görmedim ama yinede kısa devre olaylarından dolayı çok temkinli davranırım. Kısa devre olaylarını hayatımda bir çok kere yaşadım.

(Ramlerin tozunu silmenizi şiddetle tavsiye ederim daha önce başıma bir kaç kere gelmiş olaydır).

Konunun çok açık olmadığını belirtmek istiyorum ssd çalışmıyorsa farklı bir hata vermesi gerekiyor yinede ekran kartından şüpheleniyorsanız, ssd'yi çıkartın öyle deneyin yada farklı bir harddisk deneyin konuyu çok iyi bulmadım.

Son düzenleme:

Hocam detaylı anlatayım. Benim arkadaşımda Toshiba SSD vardı. SSD bozulmuştu değişimden yenisi geldi. Bunu 1 haftadır kullanıyordu ama YouTube'dan video izlediginde veya bir işlem yaptığında ekran simsiyah oluyordu. SSD'yi başka bir arkadaşıma götürmüş. SSD'yi kendi bilgisayarına takmış. Sisteme görüntü gelmiyordu. Sonra beni aradılar SSD'yi çıkartmalarını söyledim ve BIOS pilini çıkarttırdım, RAM'leri çıkarttırıp silgiyle pinlerini temizledi. Bilgisayar çalıştı sonra bir daha SSD'yi takmışlar bu sefer ekran kartına güç gitmemiş. Bu beyaz LED var güç olduğuna dair o hiç yanmamış. Bu arkadaşın PSU'su FSP al dememe ragmen Rampage almıştı. Ben bu yüzden PSU'dan şüphelendim. Olay bu ve çok garip. Kart sağlamsa neden çalışmayacağı da aklıma gelmiyor.

Öncelikle konuyu çok iyi özetlediğin için teşekkür ederim. SSD'den şüpheleniyorsunuz ve başka bir bilgisayara takınca aynı sorun yaşanmış. PSU'yu ekran kartını, ram'i şimdilik hiç uğraşmanın bir anlamı yok sağlam bir hdd takın tabi sata kabloları falanda değişin daha sonra bilgisayarı çalıştırın açılırsa bir sorun olup olmadığını kontrol edin eğer sorun yoksa SSD'yi yeni kablolarıyla tekrar denemenizi öneriyorum. (Dip not: PSU' ya güvenmiyorsanız veya farklı bir parçaya hiç kullanmayın daha iyi yinede yapacağınız işlemler parçalarda sıkıntı yoksa bir sorun yaşatmayacaktır).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…