Bozuk HDD donanıma zarar verir mi?

Daha fazla  
Bozuk HDD herhangi bir donanıma zarar verir mi? Anakarta vs. İtopya'dan yeni HDD almıştım 2TB'lik bilgisayarım bozulmuştu ekran kartını değiştirmek zorunda kaldım. Bilgisayarcı HDD'nin çöp olduğunu bir işe yaramayacağını söyledi. Tekrar sisteme takıp sağlık testi vs yapmayı düşünüyorum fakat tekrar bir şeyler bozulur diye korkuyorum. Kısacası bozuk bir HDD donanıma zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam genelde bozuk bir HDD diğer donanımlara zarar vermez ama bazı durumlar riskli olabilyor mesela Elektriksel kısa devre yaparsa anakarta zarar verebilir, kısa devre varsa SATA portunu bozabilir. Önerim HDD'yi harici bir kutuya takıp usb üzerinden test edin böylece sisteme doğrudan bağlanmadan sağlık testini yapabilirsin.

Ekran kartını nasıl bozabilir bilmiyorum. Benim eski bilgisayarımda 3 tane hdd vardı biri bozuk diye açılmıyordu ama sistem başkasına yüklüydü. HDD yi çıkarınca düzgün çalışmıştı. Yani bozmaz gibi duruyor.

Hocam genelde bozuk bir HDD diğer donanımlara zarar vermez ama bazı durumlar riskli olabilyor mesela Elektriksel kısa devre yaparsa anakarta zarar verebilir, kısa devre varsa SATA portunu bozabilir. Önerim HDD'yi harici bir kutuya takıp usb üzerinden test edin böylece sisteme doğrudan bağlanmadan sağlık testini yapabilirsin.
Hocam bugün eski bir bilgisayarda bir çok program üzerinden HDD sağlık testi yaptım ne sağlık da sorun var her şey beyaz gorunuyor, ne de scan error da sorun var her şey yeşil gözüküyor neredeyse 3 saat bekledim taraması için bir sorun yok gibi sanırım kullanmaya başlayacağım.

Hocam bugün eski bir bilgisayarda bir çok program üzerinden HDD sağlık testi yaptım ne sağlık da sorun var her şey beyaz gorunuyor, ne de scan error da sorun var her şey yeşil gözüküyor neredeyse 3 saat bekledim taraması için bir sorun yok gibi sanırım kullanmaya başlayacağım.

Ayriyetden sentinel testi de yaptım mükemmel görünüyor hiç bir terslik yok

Dosya Ekleri

• IMG_20250314_194406.jpg
    IMG_20250314_194406.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250314_194350.jpg
    IMG_20250314_194350.jpg
    87,3 KB · Görüntüleme: 15

Technopat Haberler

Geri
Yukarı