Bozulan bilgisayarın SSD'sindeki verileri kurtarmak için neler yapılabilir?

NightFoX54

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, dün akşam kız arkadaşımın bilgisayarı bozuldu. Bugün yeni bilgisayar sipariş ettik ama projelerine devam edebilmesi için SSD'sini benim bilgisayarıma takıp boot ettik. Boot tamamlandıktan sonra bu uyarıyla karşılaştık. Normalde Microsoft hesabıyla kolayca çözülebiliyor ama kız arkadaşımın SSD'sinde benim bilgisayarımın Wi-Fi modülünün driveri olmadığı için Wi-Fi'a bağlanamıyoruz ve şu an kablolu bağlanma şansımız da yok. Bu senaryoda ne yapabiliriz? Yine kendi SSD'm üzerinden boot edip onun dosyalarının içine driveri kurabilir miyim? Ya da başka bir yolu var mı?

Format dışında bir çözüm önerirseniz çok sevinirim. SSD'deki dosyalara şu an erişebiliyoruz ama Windows'a kayıtlı şifreler, yüklü uygulamalar ve onların şifreleri vs gibi birçok şeyin kaybolmamasını istediğimiz için o SSD üzerinden boot edebilmemiz lazım.

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler. İyi günler.

Dosya Ekleri

• IMG_9044.jpeg
    IMG_9044.jpeg
    201,4 KB · Görüntüleme: 12
Telefon üzerinden internet paylaşımı yapabilirsin. USB internet paylaşımı açın.

Telefon üzerinden internet paylaşımı yapabilirsin. USB internet paylaşımı açın.

Onu da denedim ama ikimizin de telefonu iPhone olduğu için bağlantı kuramadım. iPhone kendi ayarlarında da kablolu bağlantı için kabloyla bağlayın sonra ayarlarınızdaki ağ servisleri listesinde IPhone'u seçin yazıyor ama bilgisayarda ağ işaretine tıkladığımda sadece uçak modu seçeneği çıkıyor.

Hocam internette şifre kaldırma yolları var. (güvenli moda girerek vs.) YouTube'dan izleyin kolayca kaldırırsınız. İyi geceler dilerim.

Hocam internette şifre kaldırma yolları var. (güvenli moda girerek vs.) YouTube'dan izleyin kolayca kaldırırsınız. İyi geceler dilerim.

Onu da denedim. Hem yapışkan tuşları hem de util Manager'in isimlerini CMD'ye çevirerek. Sonrasında güvenli modda devama bastığımda hiçbir türlü CMD açılmadı.

Ya Wi-Fi/LAN sürücüsünü USB (belki direk kurabiliyordur) veya kendi SSD üzerinde driver klosörüne atıp deneyecen (teoride çalışması lazım) yada local hesap ile sürücü kuracaksın.

Onu da denedim. Hem yapışkan tuşları hem de util Manager'in isimlerini CMD'ye çevirerek. Sonrasında güvenli modda devama bastığımda hiçbir türlü CMD açılmadı.

Hocam şu anda tam hatırlamıyorum ama benim dediğim başka bir yoldu. Sol Shift basılı tutuluyken yeniden başlata basıp kurtarma menüsünden güvenli moda giriliyor. Onu bir deneyin isterseniz. Sonrası bende yok şu an ama.

Hocam şu anda tam hatırlamıyorum ama benim dediğim başka bir yoldu. Sol Shift basılı tutuluyken yeniden başlata basıp kurtarma menüsünden güvenli moda giriliyor. Onu bir deneyin isterseniz. Sonrası bende yok şu an ama.

Ya bildiğim kadarıyla şey olması lazım. Shift ile güvenli moda giriyorsun. CMD açıp utilmanin adını değiştirip cmd.exe yi de utilman.exe yapıyorsun ondan sonra CMD içerisinden şifreyi kaldırıyosun. Ama CMD'ye erişemiyorum şu an bu yolla.

Ya Wi-Fi/LAN sürücüsünü USB (belki direk kurabiliyordur) veya kendi SSD üzerinde driver klosörüne atıp deneyecen (teoride çalışması lazım) ya da local hesap ile sürücü kuracaksın.

Bunu da düşündüm ama muhtemelen çalışmaz diye düşündüğüm için denememiştim. Şimdi denedim tahmin ettiğim gibi çalışmadı. Bilgisayarı açınca direkt SSD de halihazırda bulunan kullanıcıyı açıyor, ve kullanıcı değiştirme yerini göremedim. Local hesap nasıl açabilirim?

Oturum aç ekranındayken Shift + F10 ile CMD açıp OOBE\BYPASSNRO yazıp enter yapınca reset atacak. Sonra lokal kullanıcı oluşturma seçeneğini çıkması lazım. @NightFoX54

Oturum aç ekranındayken Shift + F10 ile CMD açıp OOBE\BYPASSNRO yazıp enter yapınca reset atacak. Sonra lokal kullanıcı oluşturma seçeneğini çıkması lazım. @NightFoX54

CMD'den girip sıfırlama şeyini başardım ama ana hesap bir mail hesabı olduğu için şifre sıfırlamaya izin vermedi. Bu dediğinizi denediğimde ise sistem belirtilen yolu bulamıyor dedi.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    135,8 KB · Görüntüleme: 9

Technopat Haberler

Geri
Yukarı