Braketsiz fan takılır mı?

Makaleler
3
Anakart aldım ancak aldığım adam fan braketini göndermemiş yanında. Ben şimdi stok soğutucuyu monte edebilir miyim yoksa imkansız mı? Ryzen 3 1200 AF ile kullanacağım, detaylı bir inceleme konusu açacaktım ancak başıma böyle bir sorun çıktı...

Stok soğutucuyu montajlamak için 4 adet vida yuvası sağlayan braketten bahsediyorum.
Screenshot_20200514-191338.png

Stok soğutucuyu montajlamak için 4 adet vida yuvası sağlayan braketten bahsediyorum.
Eki Görüntüle 562441
Tam emin değilim fakat bu vidaların ve aparatların işlemci soğutucusunun yanında geliyor olması lazım. Hatta ben kendi sistemimi toplarken Cooler Master Hyper212 L.E.D. soğutucusunun kutusunda AMD ve İntel için ayrı vidaların çıktığını görmüştüm. Bu vidalar olmadan da soğutucuyu takmak mümkün olmayacak büyük ihtimalle. Gerçi stok soğutucu diye yazmışsın buraya. Wraith Prism soğutucusu değil mi kullanacağın soğutucu?

Monte edilmesinde bir problem yok üstüne koyarsın ancak fakat sabit olmayacaktır ve güç verildiğinde dönen fanlar sayesinde yerinden illa ki oynacaktır.
Buna bağlı olarak sürekli ses çıkaracak. Önceden kullandığın anakartın üstündeki yükseltme vidaları nereye gitti?

@4PieD
İşlemciye tam baskı uygulamadığından ısınmalar olacak yoksa fanın hareket etmesi pek dert değil açıkçası. Braket gelene kadar geçici olarak kullanabilirdim bu şekilde.
@Atakan D.
Maalesef hocam ya, o braketler anakartın yanında geliyor. Fotoğrafta işaretlediğim yerleri çıkarıp takıyorsunuz fanı. Stok soğutucu dışındaki tüm soğutucular kendi braketiyle geliyor zaten.
Screenshot_20200514-192444.png

AM4 braketi bulabilirseniz sorununuza çözüm olabilir. Ancak bu halde kullanmanız pek mümkün durmuyor, MSI Türkiye'yi arayıp rica edebilirsiniz belli bir ücret karşılığı temin edebilirler diye tahmin ediyorum.
Burada benzer braketleri satıyorlar, sarı renkte olanlar işe yarar gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı