Opera düzenli olarak hiç kullanmadım ama Brave'i düzenli olarak kullanan biri olarak diyorum bence süper bir tarayıcı. PC versiyonu daha fazla özelleştirilebilir. Mobil versiyonu da eskiden fazla özelleştirilebilirdi yani kendi ana sayfasında neler görebileceğinizi ayarlama noktasında daha fazla hakimdiniz. Mobilde tek kaldırdıkları özellik sizin sık sık ziyaret ettiğiniz siteleri karşınıza çıkaran bir kutucuk oluşturmasını devre dışı bırakamıyor oluşunuz. Onu eski sürümlerde kaldırabiliyor ve sade düz bir sayfa yapısı elde edebiliyordunuz. Ama şu haliyle de gayet sade ve güzel bence.
Ayrıca reklam engelleme olayını bence çok iyi yapıyor. Sayfa yapısını bozmadan reklamları engelliyor ve süper bir şey bu. Opera'da var mı bilmiyorum bu özellik. Aynı zamanda DNS AdGuard kullanan biri olarak Chrome da sayfa yapısını bozarak reklam engellendiğine şahit oldum. Rahatsız ediyor haliyle sayfada boşluklar görmek. Ama Brave bu işi süper yapıyor.
Ayrıca Brave ödülleri diye bir özelliği de var size sponsorlu oldukları kuruluşların reklamlarını sizin seçtiğiniz sıklıkla gönderip size BAT veriyorlar. Hiç düzenli denemedim ne kadar getirisi var bilmiyorum.
Play Store'dan indirirken veri güvenliği kısmına da baktığınız zaman hiçbir veri toplamayıp paylaşmadığını görürsünüz bu da bir artı tabii ki.
Kısacası memnunum. Gönül rahatlığıyla geçin derim.