Brave reklam önleyici vs uBlock Origin

NORONR

Centipat
Katılım
28 Mayıs 2022
Mesajlar
137
İkisini test ettim, Brave kendisinin gösterdiğine göre bir sitede 6 adet reklamı önlemiş, uBlock Origin aynı sitede 75 reklamı önlemiş. İkisi farklı değer veriyor, bu fark nereden kaynaklanıyor ve Brave kendi reklam engelleyicisi çalışırken uBlock Origin bu kadar reklamı bulamıyor. (ya hiç bulmuyor ya da en fazla 1 buluyor)
 
Trackerlardan veya çerezlerden dolayıdır aradaki fark. Brave büyük ihtimalle onları göstermiyor.
 
uBlock kullanıyorum kurulumdan beri engellenen275.760 (%10) herhalde reklamlar arka arkaya çıkıyor olabilir çıkan reklamı kapatmak gibi.
 
Ublock Origin çok daha iyi. Her türlü listeyi çalıştırabiliyor olması, kuralları vs. çok daha gelişmiş. Her şeye nazlanan, her listeyi çalıştırmayan Brave reklam önleyicinin kıyaslanması saçmalık.
 
Nasıl yani hocam?
Siteler de sadece reklamlar bulunmuyor. Sizin site içindeki hareketlerinizi takip eden trackerlar ve reklam profilinizi oluşturup size uygun reklam göstermeyi amaçlayan çerezler var. İki engelleyici de girdiğiniz sitede neredeyse tamamını engelliyor büyük ihtimalle. Ama brave sadece engellediği reklamları size sayı olarak gösteriyordur tahminimce.
 

Geri
Yukarı